ERASMUS+, GE-STEAM: “GENDER EQUALITY IN SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, ART AND MATHEMATICS, 2020-1-RO01-KA201-080189” REDUCEREA STEREOTIPURILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREȘCOLAR, PRIMAR ȘI GIMNAZIAL

Distribuie pe:

În urma apelului de Propuneri de Proiecte 2020 Erasmus + din partea ANPCDEFP, Casa Corpului Didactic Mureș a depus proiectul cu titlu GE-STEAM: “Gender Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics, 2020-1-RO01-KA201-080189”. În cadrul acestui apel au fost depuse un număr de 75 de proiecte în urma rezultatelor selecției, instituția noastră reușind să obțină un rezultat considerabil, respectiv 77.50 puncte, ocupând astfel locul 3 între cei 75 de aplicanți.

Așadar, începând din 1 septembrie 2020, pe o perioadă de 24 de luni, Casa Corpului Didactic Mureș este coordonatorul proiectului european cu titlul GE-STEAM: “Gender Equality in Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics, 2020-1-RO01-KA201-080189”, în valoare de 149,075.00 euro, proiect finanțat în cadrul programului Erasmus+, Parteneriate strategice cu beneficiari multipli. În proiect sunt implicate cinci instituții (CCD Mureș, Future In Perspective Limited - Irlanda, First Private School Leonardo da Vinci Ltd -Bulgaria, Fundația Professional - România, Academia Postal 3 Vigo S.L. - Spania).

La nivelul județului Mureș sunt implicate în proiect 4 școli gimnaziale (parteneri asociați): Școala Gimnazială “Aurel Mosora” Sighișoara, Școala Gimnazială “Traian” Târnăveni, Liceul Tehnologic “Sfântul Gheorghe” Sângeorgiu de Pădure, Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Târgu-Mureș.

Prioritatea acestui proiect constă în dezvoltarea și integrarea unor metode și tehnici inovatoare în educație, cu scopul de a promova egalitatea de gen în și prin educație, prin modelarea atitudinilor și comportamentelor de gen.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea capacităților de reducere a stereotipurilor în învățământul preșcolar, primar și gimnazial prin elaborarea unei serii de materiale inovatoare și interactive, testate printr-o lentilă a științei comportamentale pentru potențialul lor de a crește egalitatea prin modificarea abilităților practice de zi cu zi și a normelor sociale privind atitudinile și stereotipurile în predarea STEAM.

În calitate de coordonator, în 7 decembrie 2020, Casa Corpului Didactic Mureș a fost gazda primului eveniment Transnational Project Meeting -Kick-Off prevăzut în proiect, eveniment desfășurat în sistem on-line. Activitatea s-a bucurat de prezența tuturor partenerilor din proiect: Future In Perspective Limited - FIPL (IR), First Private School Leonardo da Vinci Ltd - FPSLD (BG), Fundatia Professional - ProF (RO), Academia Postal 3 Vigo S.L. - Postal 3 (ES). Managerul/coordonatorul proiectului, domnul director al Casei Corpului Didactic Mureș, profesor Fodor Alexandru-Iosif a dat startul activității, adresând un cuvânt de bun venit tuturor invitaților prezenți, mulțumindu-le și felicitându-i totodată pentru reușita de a se afla printre parteneri. În continuare, activitatea s-a desfășurat sub forma unei conferințe, moderată de către profesorul metodist Toth Domokos, persoana de contact a acestui proiect. Astfel, pe agenda întâlnirii on-line au fost propuse spre discuție următoarele aspecte: prezentarea partenerilor, prezentarea generală a proiectului și obiectivele acestuia, calendarul activităților și rezultatele așteptate. De asemenea au fost trecute în revistă responsabilitățile tuturor parte-nerilor în vederea realizării produselor intelectuale.

Un aspect la fel de important care a făcut obiectul întâlnirii a fost prezentarea planului de asigurare a calității, planul de diseminare și comunicare și bugetul și aspectele financiare ale proiectului.

În vederea implementării acestui proiect, sperăm într-o colaborare fructuoasă și facilă cu toți partenerii implicați și ne punem speranța ca următoarea activitate programată în luna aprilie a anului 2021, în Irlanda, să se desfășoare în format fizic, a precizat directorul CCD Mureș, Fodor Alexandru-Iosif.

 

Lasă un comentariu