COLȚUL PENTRU MINTE, INIMĂ ȘI LITERATURĂ - IESLEA

Distribuie pe:

Copiii de azi știu că mama e la maternitate, de unde le va aduce un frățior sau o surioară. Ei nu-și pot imagina că bunicile mamelor lor nășteau pe câmp, la seceră, la fân, la păzitul vitelor.

Așa S-a născut și Iisus. Maternitatea Lui a fost o poiată (ca să înțeleagă copiii despre ce vorbim am zice grajd, numai că e altceva, prea elegant). Iar leagănul i-a fost o iesle, cu fânul acela înțepător drept așternut.

Și pentru că ei, copiii cărora le vorbim, n-au văzut în viața lor o iesle, ca să aibă habar cum arată aceasta, arătați-le-o pe cea din fotografie.

Dacă-și închipuie că acolo, pe fânul aspru, e Iisus de-abia născut, înfășat în ce s-a putut găsi la repezeală, suntem în Betleem.

„Păstorii cum auziră /Spre lăcașul sfânt porniră /Unde L-au aflat…"

O vedeți pe oaia neagră pe bot și cu ochelari de Panda? A renunțat la mâncare și se uită țintă pentru că a simțit că de acolo vine cineva, le scârțâie zăpada sub opinci. Sunt chiar acei păstori.

Înseamnă că Pruncul e și El acolo, în iesle. I-o fi frig. Înveliți-l cu o tresărire de dragoste din inimile voastre. V-a și simțit-o. Zâmbește. Vă mulțumește.

(sursa și foto - activenews.ro)   

Lasă un comentariu