MEDALII DE AUR ȘI ARGINT PENTRU LARISA IORDACHE, RESPECTIV SILVIANA SFIRINGU, LA EUROPENELE DE GIMNASTICĂ DE LA MERSIN

Distribuie pe:

Româncele Larisa Iordache și Silviana Sfiringu au reușit o dublă formidabilă în finala de la bârnă, în care au obținut medaliile de aur, respectiv argint, duminică, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia). Iordache a câștigat prima medalie de aur a senioarelor la Mersin, cu o nota mare, 14,000, în timp ce Sfiringu și-a trecut în palmares prima sa medalie individuală la un Campionat European de senioare, argint, cu 13,800. Medalia de bronz a revenit ucrainencei Anastasia Motak, cu 13,100. Larisa Iordache mai avea două medalii, ambele de argint la Mersin, cea cu echipa și la sărituri. Ea va evolua și în finala de la sol, unde a avut cea mai mare notă în calificări. Larisa Iordache (24 ani) mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint și două de bronz la Campionatele Mondiale, precum și 5 de aur, 6 de argint și 2 de bronz la Europene.

 

ANA BĂRBOSU A CÂȘTIGAT TOATE CELE PATRU MEDALII DE AUR ÎN FINALELE PE APARATE JUNIOARE LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE GIMNASTICĂ FEMININĂ

Gimnasta junioară Ana Bărbosu a câștigat, duminică, toate medaliile de aur ale finalelor pe aparate, la Campionatul European de la Mersin. Andreea Preda a obținut bronz la bârnă, iar Maria Ceplinschi, argint la sol. Ana Bărbosu a obținut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obținut bronzul la bârnă (12.700) și Maria Ceplinschi argint la sol (12.900). La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) și Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550). Ana Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregătește la Centrul Olimpic de la Deva și provine de la CSȘ Focșani, fiind la prima sa participare la Campionatul European. Ea a contribuit decisiv și la câștigarea medaliei de aur pe echipe și o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi. În total, Ana Bărbosu revine de la Mersin cu șase medalii de aur. La Mersin a avut loc și Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, și la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri). În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câștiga aurul continental.

 

NORVEGIA CÂȘTIGĂ, DIN NOU, CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ, DUPĂ O FINALĂ PALPITANTĂ CU FRANȚA

Naționala feminină de handbal a Norvegiei a devenit pentru a opta oară campioană a Europei, după ce s-a impus duminică, scor 22-20, în fața Franței, în finala Campionatului European din Danemarca. Norvegiencele au condus la pauză cu patru goluri, însă Franța a avut puterea să revină în repriza secundă și să preia conducerea, 19-18. Din păcate pentru ele, finalul a aparținut scandinavelor, formația mai experimentată. Medalia de bronz a revenit Croației, care a dispus, tot duminică, de Danemarca, cu 25-19 (11-11). Campioana europeană Norvegia obține și calificarea directă la CE-2022, precum și la Campionatul Mondial din 2021, alături de celelalte trei semifinaliste. Tot acolo se află deja naționala Olandei, în calitate de deținătoare a titlului, și Spania, finalistă.

 

HANDBALISTELE DIN ROMÂNIA AU RATAT ALL STAR TEAM LA CAMPIONATUL EUROPEAN!

Componența All Star Team a Campionatului European din Danemarca a fost anunțată duminică, însă între handbalistele premiate nu se află niciuna din România. Între nominalizări s-a aflat doar pivotul Lorena Ostase. All Star Team a Campionatului European din Danemarca este formată din jucătoarele: portar - Sandra Toft (Danemarca), extremă stânga - Camilla Herrem (Norvegia), inter stânga Vladlena Bobrovnikova (Rusia), centru - Stine Oftedal (Norvegia), pivot - Ana Debelici (Croația), inter dreapta - Nora Mork (Norvegia), extremă dreapta - Jovanka Radicevici (Muntengru). Cea mai bună apărătoare a fost desemnată, tot pe baza voturilor fanilor (circa 30.000) și ale specialiștilor EHF, handbalista Line Haugsted (Danemarca). MVP a fost declarată Estelle Nze Minko (Franța).

 

SUPERLIGA EUROPEANĂ, VISUL GRANZILOR CARE POATE DEVENI REALITATE

„Reforma fotbalului nu poate aștepta", a declarat, duminică, Florentino Perez, președintele clubului Real Madrid, într-o perioadă în care au loc negocieri în vederea înființării unei Superligi Europene, scrie presa internațională. „Modelul fotbalului european are nevoie de un nou impuls și de noi evoluții în acest sport. Fotbalul trebuie să facă față acestei noi epoci și Real Madrid va continua acolo. Toată lumea cere reforma actualei panorame competiționale. Calendarul este saturat și asta are urmări asupra sănătății jucătorilor. Reforma fotbalului nu poate aștepta și trebuie s-o abordăm cât mai repede. Cluburile europene sunt responsabile să lupte pentru această schimbare", a spus Perez la adunarea generală a suporterilor-acționari (socios) ai clubului. Perez, în vârstă de 73 de ani, este din 2009 în fruntea Realului, după un prim mandat între 2000 și 2006. Această pledoarie vine într-un moment când în culise au loc negocieri pentru înființarea unei Superligi Europene, favorabilă marilor cluburi.

Marea rivală madrilenilor, FC Barcelona, a devenit la sfârșitul lui octombrie primul club ce validează oficial ideea unei Superligi, prin vocea președintelui demisionar Josep Maria Bartomeu. Ideea, care nu este agreată de toate forțele fotbalului european, le-ar permite marilor cluburi să reducă elementul de imprevizibil din sport și să împartă între ele banii din drepturile TV. Superliga ar concura cu Liga Campionilor și cu Europa League, organizate de UEFA pe baza calificărilor obținute pe teren, prin intermediul competițiilor naționale. La începutul lui decembrie, cotidianul britanic „The Times" a scris că UEFA va analiza un proiect de reformare a Ligii Campionilor, ce va înlocui tradiționalele grupe cu un clasament general de 32 sau 36 de echipe, fiecare dintre ele urmând să joace 10 meciuri împotriva a zece adversare diferite. Denumită „Sistemul Elvețian", această opțiune ar fi favorizată de organismul european, în dorința de a contracara proiectele secesioniste ale Superligii Europene, adaugă publicația britanică.

 

TOȚI JUCĂTORII DE TENIS VOR PARTICIPA ANUL VIITOR LA AUSTRALIAN OPEN

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a declarat că organizatorii competiției au confirmări de la sportivi din toată lumea că vor participa, inclusiv de la Roger Federer, relatează Reuters. „Avem confirmări de la toți sportivii că vor fi în Australia. Evident, fiind începutul sezonului se poate întâmpla orice, dar angajamentele există... Toți jucătorii, inclusiv Federer, s-au angajat să vină", a spus Tiley. În urmă cu câteva zile, Rofer Federer afirma că este posibil să nu participe la Australian Open deoarece nu este complet refăcut după o accidentare la genunchiul drept. Craig Tiley afirmă însă că a ținut legătura cu Federer și că elvețianul și-a început pregătirea la Dubai. „Ne-a spus că data de 8 februarie este mai potrivită pentru el din perspectiva pregătirilor pentru Australian Open. Însă multe depind de cum va reacționa organismul său în următoarele două-trei săptămâni", a explicat Tiley. Turneul Australian Open, care în mod normal ar fi trebuit să înceapă la 18 ianuarie, se va desfășura în perioada 8-21 februarie, amânarea fiind cauzată de pandemia de coronavirus.

 

ÎNFRÂNGERE PENTRU ECHIPA LUI LADISLAU BÖLÖNI ÎN CAMPIONATUL GRECIEI

Panathinaikos Atena, echipă antrenată de Ladislau Bölöni, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), de PAOK Salonic, în etapa a XIII-a campionatului grec de fotbal. Au marcat: Swiderski `11, Ingason '65 / Cantalapiedra '16. După această înfrângere, venită după trei succese la rând, Panathinaikos este pe locul 5, cu 18 puncte, după Olympiacos Pireu, 32 de puncte, Aris Salonic, 29 de puncte, PAOK Slonic, 27 de puncte, și AEK Atena, 23 de puncte.

 

CÂND VOR AVEA LOC MECIURILE DIN ETAPA RESTANTĂ DIN RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Rugby Europe a anunțat, marți, datele de disputare ale meciurilor din etapa restantă a Rugby Europe Championship 2020, partide amânate deja de două ori până acum din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, în weekendul 6-7 februarie, vor avea loc partidele: România - Belgia, Georgia - Rusia, Spania - Portugalia. Cele cinci etape ale Rugby Europe Championship 2021 se vor disputa între lunile martie și iulie, în perioada ferestrei competiționale World Rugby. Programul ediției de anul viitor va fi anunțat complet după finalizarea ediției 2020, informează frr.ro.

 

 

Lasă un comentariu