DIN IANUARIE 2021, ALOCAȚIILE COPIILOR VOR CREȘTE CU 20%!

Violeta Alexandru, ministrul interimar al Muncii, a declarat, marți, 22 decembrie 2020, în cadrul unui interviu acordat RFI, citat de mediafax.ro, că alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, iar pensiile vor fi majorate, dar... nu cu 40%.

“Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună.

În privința alocațiilor copiilor, va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani.

Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea.

Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri. Liberalii sunt oameni responsabili, care nu vând iluzii, nu promit lucruri, până nu se verifică cu temeinicie situația încasărilor la buget”, a declarat Violeta Alexandru, conform sursei citate.

Lasă un comentariu