BAZELE MILITARE AMERICANE, PĂZITE DE CÂINI-ROBOT!

Distribuie pe:

Escadronul 325 al Forțelor de Securitate ale Bazei aeriene Tyndal din Florida a devenit prima unitate din istoria armatei Statelor Unite ale Americii care a adoptat folosirea câinilor-robot pentru diverse misiuni.

“Câinii-robot vor patrula pe o cale prestabilită și vor fi monitorizați de un militar”, a explicat maiorul Jordan Criss, comandantul escadronului 325, pentru “The drive”, citat de DiGi24.

Primele misiuni autonome de patrulare ale câinilor-robot, numiți și vehicule terestre cvadrupede semiautonome, urmează să înceapă în ianuarie 2021.

“Acești câini vor fi un set suplimentar de ochi și urechi, în timp ce vor calcula cantități mari de date, în locații strategice din întreaga bază a Forțelor Aeriene Tyndall.

Ei sunt dotați cu camere mobile și diverși senzori și vor avea acces în zone în care militarii nu au. Militarul care îi va însoți va putea, cu ajutorul unei căști speciale, să vadă direct imaginile surprinse de camera video a robotului. Totodată, roboții pot să se scufunde în apă la o adâncime de 1,5 metri”, a mai declarat Jordan Criss. (L.P.)

 

Lasă un comentariu