LACTOFERINA CREȘTE IMUNITATEA ȘI SCADE RISCUL DE INFECȚIE

Distribuie pe:

Nutriționistul Mihaela Bilic a declarat, în cadrul unui interviu acordat DiGi24, că “descoperirea anului 2020” este lactoferina, o glico-proteină din familia transferinelor, existentă în lapte și în toate secrețiile oricărui animal.

“Lactoferina are capacitatea incredibilă de a bloca intrarea și multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni, acționând ca un fel de agent de pază la toate orificiile de intrare a acestor patogeni în organism.

Toate studiile de până acum au arătat că la pacienții care suferă de boli grave (HIV, hepatita C, ulcer, gastrită, afecțiuni tumorale, herpes) nivelul lactoferinei este scăzut.

Au fost făcute și foarte multe studii care au arătat aceste efecte miraculoase ale lactoferinei, fără niciun efect secundar sau efect de supradozaj. De la Agenția Europeană a Medicamentului până la FDI-ul american, toată lumea a recunoscut fără niciun fel de reținere că această lactoferină este miraculoasă. Are efect imunostimulator, fură fierul agenților patogeni, care astfel nu se mai pot multiplica.

Deși lactoferina a fost descoperită în anii 1960, acum a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei.

Rezultatele studiilor sunt atât de încurajatoare, încât uneori mi-e ciudă și mă întreb de ce nu o folosim și de ce nu am învățat despre ea în facultate. Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade și riscul de infecție.

Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratamentul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider.

Lactoferina se află și în tot ceea ce înseamnă produse fermentate din lapte (iaurt, lapte bătut, smântână, brânzeturi din lapte crud). Dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să consumăm trei produse de lactate zilnic, fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză sau două linguri de smântână.

Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse. Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și astfel o să-i dați și lactoferină”, ne îndeamnă nutriționistul Mihaela Bilic. (L.P.)

 

Lasă un comentariu