LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE

Distribuie pe:

STIMAȚI MUREȘENI!

Acest număr al ziarului “Cuvântul liber” este ultimul din anul 2020, ziar în care v-am oferit numeroase informații plăcute sau mai puțin plăcute pentru viața dumneavoastră cea de toate zilele. Ne-am străduit să fim obiectivi și nepărtinitori în consemnarea evenimentelor petrecute la nivel de județ, de țară și din lume. La fel vom fi și în 2021, an care se anunță complicat, cu multe tragedii și probleme pricinuite de virusul ucigaș COVID-19, care continuă să curme multe vieți ale românilor, iar la nivel mondial peste 2 milioane. În sănătate, în viața politică, economico-financiară, criza e în plină creștere atât în țară, cât și la nivel mondial.

Sperăm că în anul ce ne bate la ușă să nu fim nevoiți să vă prezentăm și mai multe vești rele decât bune. Însă, nu depinde de noi ce se va întâmpla în România, în țările din Uniunea Europeană și din celelalte continente. Din păcate, situația internă și internațională este fierbinte și neprevăzută atât financiar-economic, cât și pe plan politic și militar. În multe zone ale globului sunt conflicte între grupări religioase și etnice, care au provocat drame greu de descris sau acceptat pentru milioane de oameni din țări arabe, africane și asiatice, din care milioane de persoane emigrează spre Europa, unde speră să-și găsească liniștea și un rost în viața zbuciumată, din cauza războaielor locale, a intoleranței ultranaționaliștilor, să-i amintim doar pe cei din Siria și Afganistan, dar și din multe state europene, între care și în România. Drama milioanelor de refugiați continuă fără a se găsi soluții pentru a-i pune capăt, cu toată intervenția ONU.

Dalai Lama, vizionarul care oferă lumii o lecție înțeleaptă de urmat de către oameni, prin toleranță și iubire, îndemnându-i să reflecteze și la începutul anului 2021, mai mult ca oricând, să se iubească mai mult, uitând de ură, de trufie, de starea socială sau materială în care ne aflăm la un moment dat. Când Dalai Lama a fost întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, la oamenii de astăzi, acesta a spus: “Omul, deoarece își sacrifică sănătatea pentru a face bani, iar apoi își sacrifică banii pentru a-și recăpăta sănătatea. Omul, deoarece este mereu nerăbdător să trăiască în viitor, ceea ce-l face să nu trăiască deloc în prezent. Omul, deoarece trăiește ca și cum nu va muri niciodată, iar în final moare fără să fi trăit vreodată cu adevărat”.

Înțeleaptă lecție de viață oferită de Dalai Lama pentru oamenii lumii de azi și viitoare, care au uitat de iubirea de oameni, mulți mânați de gândul de a stăpâni, de a acumula bani, averi, nepăsându-le de nenorocirile trăite de milioane de semeni ai lor și mai ales de copiii nevinovați care suferă de foame, de boli ce-i ucid, ca urmare a nepăsării celor aflați vremelnic la conducerea țărilor, care au obligația de a-i iubi și a-i ocroti să trăiască decent.

Stimați mureșeni, acum, în prag de an nou, încercați să vă iubiți aproapele, să vă tolerați indiferent de etnie, pentru a trăi în armonie.

Stimați mureșeni, colectivul redacției “Cuvântul liber” vă dorește, în 2021, multă sănătate, bucurii și iubire!

LA MULȚI ANI!

Lasă un comentariu