GALA SPORTULUI MUREȘEAN 2020

Distribuie pe:

Luna decembrie pentru DJST Mureș era dedicată unui eveniment deosebit, festiv, prin care doream să sărbătorim, să ne arătăm prețuire, drag, respect și admirație pentru rezultatele deosebite obținute în sport în general și cel mureșean în special. Conform rezultatelor oficiale de la competițiile naționale și internaționale trimise de structurile sportive legal constituite, am încercat să realizăm această premiere on-line, având în vedere contextul epidemiologic din acest an.

Au fost premiați sportivii legitimați doar la structurile sportive din județul Mureș, cu rezultate deosebite la campionatele mondiale, europene, balcanice, naționale, cupe mondiale (s-a premiat doar rezultatul final, nu și etapele pe cupe), jocuri universitare la seniori, tineret, juniori și cadeți.

Premierea sportivilor s-a realizat pe bază de punctaj, elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului, iar sistemul de atribuire a punctelor s-a făcut în raport cu rezultatele sportive menționate. Pentru orice detalii suplimentare, Compartimentul Sport vă stă la dispoziție.

Motivul pentru care acest eveniment festiv se desfășoară online este, așa cum am precizat, această pandemie CORONAVIRUS COVID 19. Pentru siguranța sportivilor, respectiv prevenirea infectărilor, am hotărât, împreună cu reprezentanții structurilor sportive legal constituite, precum și consilierii pe sport din cadrul DJST Mureș - Koos Bela și Siklodi Jozsef, ca acest eveniment să se desfășoare online. Am avut în vedere și condițiile specifice necesare în vederea reluării antrenamentelor sportive, fiind diferite pe ramuri de sport (sporturi individuale, sport în echipă, în aer liber, sport contact, din 18 mai 2020 antrenamente în săli de sport).

În urma rezultatelor obținute în anul 2020 de sportivii mureșeni, transmise de cluburile sportive de pe raza județului Mureș, care au reușit să participe la competiții oficiale, 105 au obținut rezultate deosebite în competiții oficiale. NU am făcut un clasament, toți sunteți campioni, chiar și aceia care, din motive obiective, nu ați reușit să participați la competiții. “Toți sunteți camponi!”. Ne dorim să nu se supere nimeni. Aceste rezultate vor fi postate pe site-ul instituției (numele și prenumele participantului, ramură de sport, clubul sportiv, categoria, probă și locul obținut).

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș oferă patru premii speciale pentru merite deosebite în sportul ecvestru și clasări pe podiumurile naționale următorilor sportivi și pentru eforturile și munca depusă de antrenorul Viorel Bubău: Mureșan Marisa, Centiu Daria Karina și Kovacs Timeea.

Felicităm toți sportivii mureșeni! Să nu uităm, îndeosebi în aceste zile pe care le trăim, că mai important ca orice minune în medicină este sportul. Nu uitați că sunteți mai puternici decât credeți, nu este ușor, dar, cu siguranță, meritați să aveți parte numai de reușite și să nu uităm că, prin sport, am fost cei mai mândri ca națiune și tot prin sport am fost cunoscuți în întreaga lume. Consider că sportul trebuie să redevină ce a fost odată cu handbal, baschet, fotbal, atletism. Sala Sporturilor din Târgu-Mureș să devină neîncăpătoare. Cred în REVIGORAREA sportului mureșean, fapt ce se poate înfăptui doar prin implicarea factorilor decizionali, în speciali de la nivelul județului Mureș.

 

Lasă un comentariu