CUM SUNT FURAȚI, ÎN STATISTICI, ROMÂNII ARDELENI (IV)

Distribuie pe:

“Papa Francisc a venit în România la invitația lui Klaus Iohannis (...) E România o țară catolică? Firește că nu. Și cu toate acestea, timp de 3 zile, România a trăit atmosfera tipică unei țări catolice. Și nu a unei țări oarecare, ci a unei țări în care catolicismul este religie de stat... Toate momentele religioase au fost transmise la posturile publice de radio și televiziune. Fătucele de la televiziunile de știri au transmis de la fața locului cu ardoarea religioasă a unor carmelite ... suveranul pontif a fost prezentat drept un Napoleon al Meteorologiei. Faptul că la ivirea sa apărea soarele și ședea ploaia a fost un prilej de amintire a rolului jucat de Dumnezeu” (Ion Cristoiu, editorialist la cotidianul Evenimentul zilei)

Schimbarea decorului politic, în 1989, a făcut ca în România să se treacă, sub pretextul dorinței de libertate a românilor, de la o ideologie ateistă la o ideologie antihristică. Însă, chiar dacă Țara noastră a fost transformată într-un “poligon” ideal de “ochire” (prozeletism în defavoarea Ortodoxiei), datele oficiale comunicate în 2013 de Institutul Național de Statistică ne arată că ne-am menținut specificul național ortodox: din totalul populației cu religie declarată (18.861.902), nu mai puțin de 86,45% (adică 16.307.004 locuitori) s-au declarat ortodocși. Menționăm totodată că în proporție de peste 97%, din totalul populației stabile a persoanelor de religie ortodoxă, s-au înregistrat în județele din sudul Țării: Olt (99,%), Vâlcea (99,1%), Dolj (98,9%), Gorj (98,4%). Situația statistică este net favorabilă ortodocșilor și în Transilvania, unde totalul populației cu religie declarată este de 6.120.688, după următoarea clasificare: 4.237.392 ortodocși (69,23%), 629.907 romano-catolici (10,29%), 137.586 greco-catolici (2,24%), 586.492 reformați (9,58%).

Din păcate, neținându-se cont de faptul că suntem un popor preponderent ortodox, atacurile politico-mediatice s-au întețit, având ca țintă Biserica ortodoxă, ceea ce a determinat un “val” imens de retrocedări ilegal făcute (în Transilvania) afiliaților Vaticanului (romano-catolicii și greco-catolicii nu fac, împreună, decât 12,53%) și cultelor neoprotestante, în timp ce TVR acordă spații de emisie mai mult decât generoase unor comunități religioase insignifiante, procentual, la nivel național: procentul de greco-catolici este de 0,79%, iar cel de romano-catolici nu este mai mare de 4,61%! Se vede treaba că, în Noua Lume, minoritățile de tot felul au ajuns să “dicteze” majoritarilor! Ceea ce înseamnă că asistăm, istoric, la un proces de răsturnare a sensului Democrației!

Lasă un comentariu