OARE, SĂ CREDEM?! PARLAMENTUL ROMÂNIEI, CU DOAR 300 DE ALEȘI...

Distribuie pe:

Proaspătul președinte al Senatului, Anca Dragu, a anunțat joi, 24 decembrie 2020, înființarea unei comisii parlamentare comune, pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat pentru un Parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari!

În prezent, Parlamentul României este format din 465 de aleși, respectiv 329 de deputați și 136 de senatori.

“Vom înființa o comisie parlamentară comună, la nivelul Camerei Deputaților și al Senatului, care are ca scop întregul proces electoral, dar și aplicarea acestei măsuri.

Probabil, la începutul lunii ianuarie 2021. Încercăm și acum, săptămâna viitoare, în măsura în care vom avea toate avizele”, a declarat Anca Dragu, la postul de televiziune Digi24.

Reamintim că fostul președinte Traian Băsescu a organizat, în anul 2009, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, și un referendum în care a consultat cetățenii cu privire la trecerea la un sistem parlamentar unicameral, cu maximum 300 de aleși.

La referendum, românilor le-au fost adresate doar două întrebări simple: “Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România? Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?”, iar românii s-au pronunțat cu DA în proporție covârșitoare la ambele întrebări.

Deși validat, referendumul nu a fost pus în aplicare nici până acum, deoarece era nevoie și de revizuirea Constituției. (L.P.)

 

Lasă un comentariu