SPERANȚE PENTRU ANUL 2021

Distribuie pe:

Ing. Ioan Pop - administratorul SC Ceragrim SRL Ungheni: “Așteptăm un an mai liniștit, în primul rând, cu sănătate și bună înțelegere, fiindcă în 2020 am avut parte de multe încercări. Doresc celor 140 de angajați numai bine și siguranța locului de muncă. Ne dorim în anul 2021 să dezvoltăm ferma de porci din Coroi, să ajungem la o capacitate de 14.000 de capete. Vom moderniza ferma de la Grebenișu de Câmpie, pentru creșterea taurinelor. Poate cea mai mare realizare va consta în concretizarea proiectului pentru o carmangerie nouă, astfel vom reuși să închidem un circuit: producție, prelucrare, valorificare.”

Iacob Boca - fermier și președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din județul Mureș. “În calitate de fermier, îmi pun speranțe mari în înființarea Camerelor Agricole. Trebuie, în sfârșit, să funcționeze această formă organizatorică din agricultură, capabilă să atragă toți fermierii din județ. Să fie condusă de oameni destoinici, cei mai valoroși fermieri din județ.

În calitate de președinte, mă bucur că am reușit să aduc, la Târgu-Mureș, Registrul genealogic al taurinelor. Astfel, vom reuși să controlăm 25.000 de capete de bovine din rasa valoroasă Bălțata Românească. Registrul a fost la Brașov, dar am reușit să-l aducem la Târgu-Mureș, să angajăm oameni serioși, capabili să pună în practică Programul de ameliorare, să sprijinim fermieri în atragerea investițiilor, în funcție de ce vor să obțină: lapte, carne sau rase mixte. 70 la sută din bani îi plătește statul și 30 la sută este aportul fermierilor. Anul acesta ne vom ocupa și de centrele de colectare a laptelui, iar în ce privește valorificarea animalelor, aceasta se va realiza, la nivel național, prin identificarea animalelor, printr-un program informatizat. Anul 2021 va fi anul modernizării în zootehnia mureșeană. La mulți ani cu sănătate fermierilor mureșeni și curaj că vom trece noi și peste aceste necazuri provocate de Covid!”

Ing. Vasile Hangan - administratorul SC Heliantus SRL Reghin: “Toată speranța noastră este legată de condițiile meteorologice. Dacă vom fi feriți de înghețul târziu din primăvară, vom avea producții frumoase. Exploatăm 100 ha cu livezi tinere, de 1-4 ani, și 100 ha cu livezi pe rod, între 4 și 12 ani, cu măr, păr, prun, vișini, piersici, cais. În anul 2021, preconizăm să prelucrăm în societate, în fabrica noastră, 300-400 tone de mere, să obținem un suc de foarte bună calitate, căutat de consumatori, iar pentru 300 tone de mere avem contract cu o fabrică din Vaslui, unde se obține concentrat de măr, un îndulcitor natural. Vrem să extindem și activitatea în carmangeria proprie. Sunt optimist, de s-ar termina odată cu coronavirusul ăsta păcătos”.

Ec. Ioan Piroșka – administratorul Complexului turistic Aluniș SRL Sovata: “Aștept să treacă virusul Covid-19 și să ne vină clienții. Toată lumea așteaptă. Totul depinde de vaccinare. Cât de repede se va derula. Eu și personalul societății ne vom vaccina. La începutul anului lucrăm în ture, am încheiat contractele cu Casa de Pensii, foarte avantajoase pentru cei interesați să-și recupereze sănătatea în baza de tratament sau să se odihnească în condiții foarte avantajoase, la prețul de 1.787 lei pentru o perioadă de 16 zile: cazare, masă, tratament. Bineînțeles că sunt bine primiți și turiștii pentru 2-3 zile. Acest tarif este promoțional până în vară.”

Ciprian și Cosmin Crăciun - administratori SC Cico Distribution SRL Bernadea: “Ne dorim să ne continuăm activitatea de producție și desfacere pentru condimente, ierburi aromate, ingrediente de cofetărie și patiserie, produse de post, râșnițe condimentate. Vrem să ne extindem aria de desfacere în mai multe județe din țară și să achiziționăm un utilaj nou de îmbuteliere. Anul acesta vom scoate un produs nou - condiment pentru restaurante.”

Academician dr. ing. Ioan Oroian - directorul Stațiunii de Cercetare și Producție Zootehnică Târgu-Mureș: “Mă rog lui Dumnezeu să avem sănătate și să se redreseze economia României, altfel va fi un an de dezastru. Îmi doresc să obținem fonduri pentru reparații capitale la adăposturi de animale și contracte de cercetare.”

Lasă un comentariu