ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU PRIMARII LOCALITĂȚILOR CARE VOR GĂZDUI CENTRE DE VACCINARE ÎN FAZA A DOUA

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a convocat o ședință de lucru cu primarii localităților din județul Mureș, care vor găzdui centre de vaccinare în etapa a doua, precum și coordonatorii centrelor de vaccinare. În cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a stadiului de pregătire a centrelor de vaccinare, au fost discutați pașii necesari pentru autorizarea centrelor și modul în care fiecare instituție parteneră va sprijini acest demers național.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au oferit clarificări cu privire la implicarea administrațiilor publice locale în organizarea centrelor, potrivit Strategiei Naționale de Vaccinare și actelor normative în vigoare.

“Dacă provocarea anului 2020 a fost gestionarea pandemiei și a situației persoanelor izolate sau carantinate, pentru primarii județului Mureș, adevăratul examen al anului 2021 va fi reprezentat de gestionarea vaccinării în etapele 2 și 3. Principalele atribuții ale administrațiilor publice locale țin de asigurarea infrastructurii centrelor de vaccinare din etapa a doua și mobilizarea personalului medical și non-medical implicat în procesul de vaccinare. Vă îndemn să vă implicați personal în această etapă a organizării și să ne asigurăm că faza a doua a vaccinării va începe și în județul Mureș în același timp cu startul dat la nivel național”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel, în cadrul ședinței de lucru.

În urma analizelor efectuate de Direcția de Sănătate Publică și a discuțiilor purtate cu reprezentanții administrațiilor publice locale, în județul Mureș vor funcționa 20 de centre de vaccinare pentru populația la risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie/esențiale (etapa a II-a de vaccinare). În urma cartografierii lucrătorilor din domeniile cheie, se poate opta pentru suplimentarea centrelor de vaccinare în anumite zone ale județului.

O nouă tranșă de vaccinuri împotriva Covid-19 a ajuns în județul Mureș, marți, 5 ianuarie 2021, dozele fiind repartizate în toate cele 7 centre de vaccinare cuprinse în etapa 1.

Până la data de 6 ianuarie, județul Mureș a recepționat un număr total de 3.290 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Dintre acestea, un număr de 2.293 au fost administrate lucrătorilor din domeniile sănătății și social (sector public și privat).

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică nu a fost înregistrată nicio reacție adversă.

De asemenea, au fost înregistrate 6 pierderi din numărul total de 3.290 de doze.

Programările pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de vaccinare continuă în județul Mureș, urmând ca noi tranșe de vaccin împotriva Covid-19 să sosească în următoarea perioadă.

Lasă un comentariu