CE PUTEM FACE PENTRU A PROTEJA MEDIUL ÎNCONJURĂTOR?

Distribuie pe:

Câteva mici schimbări în obiceiurile tale de zi cu zi pot reduce semnificativ poluarea mediului…

Protejarea mediului este de o importanță extrem de mare în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât și la nevoile viitoarelor generații. Pentru că acum avem posibilitatea de a schimba modul în care utilizăm resursele naturale, este momentul să ne punem cu toții întrebarea: “Ce putem face pentru a proteja mediul înconjurător?”

BlaBlaCar și mediul înconjurător

Un lucru cu care BlaBlaCar te poate ajuta cu siguranță este posibilitatea de a călători într-un mod ecologic! Misiunea noastră este de a reduce numărul locurilor goale din mașinile de pe drumuri, ceea ce este extrem de benefic pentru mediul înconjurător. De fapt, gradul de ocupare al unui automobil este de 2,8 persoane/mașină, comparativ cu media europeană de 1,6.

Știai că o valoare estimată de 1 milion de tone de emisii de CO2 au fost evitate în ultimele 12 luni datorită membrilor BlaBlaCar care au împărțit călătoriile?

Reciclarea plasticului

400 de ani este o perioadă lungă de așteptare pentru ca să se degradeze sticla pe care tocmai ai aruncat-o, nu-i așa? În fiecare an, peste 100.000 de animale marine și un milion de păsări mor din cauza sufocării și ingerării plasticului. Prin reciclare și utilizarea mai responsabilă a produselor din plastic (pungi, sticle, tacâmuri) poți reduce enorm riscurile asupra mediului, respectiv a sănătății tale.

Reducerea folosirii hârtiei

Hârtia este cel mai comun și frecvent deșeu și se eliberează din toate domeniile de activitate. Ne trece prin mână în fiecare zi, dar de multe ori nici nu ne dăm seama cât de iresponsabil o folosim. Dezabonează-te de la astfel de servicii (reclame, broșuri etc.) pentru a consuma mai puțină hârtie și a reduce cantitatea de deșeuri.

Știai că la BlaBlaCar plantăm un copac în numele fiecăruia dintre partenerii noștri și de fiecare dată când un angajat își sărbătorește ziua de naștere?

Ne angajăm să luptăm pentru o planetă mai verde! (I.H.)

Lasă un comentariu