ÎN NUMAI 5 MINUTE, FEMEILE FRUMOASE POT ÎMBOLNĂVI BĂRBAȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii spanioli de la Universitatea Valencia, citați de descoperă.ro, susțin că sunt de ajuns doar cinci minute în compania unei femei atractive, pentru ca unui bărbat să îi crească nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului).

“În studiul nostru, am testat 84 de studenți de sex masculin, cerând fiecăruia dintre ei să stea într-o cameră și să rezolve un puzzle Sudoku. Doi străini, un bărbat și o femeie, s-au aflat de asemenea în aceeași cameră.

În cazul în care străinul de sex feminin a părăsit sala, iar cei doi bărbați au rămas împreună, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. În schimb, atunci când voluntarul a fost lăsat singur cu străinul de sex feminin, nivelul său de cortizol a crescut. Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic și cauzează, adesea, boli de inimă.

În acest studiu, am considerat că pentru cei mai mulți bărbați prezența unei femei atrăgătoare poate induce percepția că există o oportunitate pentru a-i face curte. Efectele au fost și mai accentuate la bărbații care nu consideră că ar putea avea un contact cu femeia respectivă.

Cortizolul poate avea și un efect pozitiv în doze mici. Acesta îmbunătățește vigilența, însă nivelul ridicat de cortizol cronic poate agrava afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea sau impotența”, explică oamenii de știință spanioli.

*

Pe de altă parte, psihologii consideră că femeile frumoase sunt cele de care bărbații se simt imediat atrași, însă foarte puțini au curajul să le abordeze. Cei mai mulți se simt intimidați și chiar speriați, preferând să stea deoparte, pentru a se proteja. Iată câteva din spaimele bărbaților manifestate în fața femeilor frumoase:

Nu vor să le fie rănit ego-ul - Cunoscuți pentru ego-ul lor mare, bărbații nu îndrăznesc să invite o femeie frumoasă în oraș, fiindu-le teamă că vor fi respinși. Doar gândul de a-și strica imaginea de sine, fiind refuzat, îl face pe bărbat să caute o femeie medie, cu care are mai multe șanse.

Au prejudecăți - Mulți bărbați presupun că toate femeile frumoase sunt extrem de răsfățate și ies numai cu bărbați care arată la fel de bine ca ele sau care au mulți bani. Ei se tem că s-ar putea să nu fie în stare să se ridice la standardele lor, ceea ce nu este deloc adevărat. De multe ori, vedem femei superbe care fac pereche cu bărbați nu chiar atât de atractivi, acest fapt datorându-se faptului că celor mai multe femei le plac bărbații cu o personalitate plăcută și care au curajul să le abordeze.

Sunt nesiguri - Dacă un bărbat nu este fericit cu ceea ce a realizat, el va avea cu siguranță o stimă de sine scăzută. În mod natural, acest lucru îl va face să se simtă nesigur în preajma femeilor frumoase, pe care le consideră... superioare.

Au fluturi în stomac - La fel ca femeile, bărbații au fluturi în stomac atunci când se apropie de cineva de care sunt atrași. Cu nervii țipând pe interior, încep să se bâlbâie și să se împleticească în cuvinte atunci când abordează o “lady”. În unele cazuri, mintea lor se golește, pur și simplu, iar pentru a evita o scenă penibilă evită o femeie frumoasă din start.

Au experiențe dureroase - Este posibil ca unii bărbați să fi fost respinși de multe ori de fetele frumoase, încă din vremea liceului. La acea vârstă, fetele pot fi destul de răutăcioase. O astfel de experiență poate distruge percepția unui bărbat despre sine și încrederea, atunci când vine vorba de a impresiona femeile frumoase.

Sunt speriați de concurență - Este evident faptul că o femeie frumoasă primește toată atenția pe care o vrea din partea bărbaților și mai mult decât atât. În plus, toți ceilalți bărbați care încearcă să abordeze o femeie frumoasă par mai încrezători și mai fermecători. Deci, un bărbat își poate subestima puterea de a fi încântător, iar teama de a nu fi dezamăgit de sine îl va face să rămână timid și să nu facă nimic în direcția cuceririi ei.

Soluția? - Psihologii le sfătuiesc pe femeile frumoase ca, atunci când sunt atrase de bărbați pe care îi simt timizi, să fie mai deschise și să flirteze cu ei fără rețineri, făcându-i să se simtă confortabil în preajma lor sau... chiar să preia inițiativa. (L.P.)

Lasă un comentariu