“ORA DE DEPRESURIZARE”, PENTRU MEDICII DIN LINIA ÎNTÂI

Distribuie pe:

Printr-un proiect inițiat de Asociația de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București, Asociația Medici pentru România recomandă platforma “Ora de depresurizare”, pentru a veni în ajutorul personalului medical, aflat sub o presiune psihologică crescută în această perioadă a pandemiei de Covid-19, acesta riscând să dezvolte niveluri ridicate de stres, anxietate și depresie.

Astfel, cadrele medicale vor avea la dispoziție mai multe instrumente menite să reducă această presiune psihologică și să își mențină funcționarea echilibrată în perioada pandemiei. În proiect sunt implicați psihologi cu experiență în consiliere și lucrul cu grupurile.

Proiectul propune varianta consilierii personale gratuite, unu la unu, cu un consilier psihologic pentru medici și asistenți medicali, programările realizându-se la numărul de telefon 0730.449.568.

Totodată, vor fi disponibile exerciții de gestionare a stresului (audio și text), propuse de psihologii implicați în acest proiect și de Organizația Mondială a Sănătății.

Există și varianta intervențiilor de grup (grup resursă pentru medici și grup resursă pentru asistenți medicali). Întâlnirile se realizează prin intermediul Zoom, iar datele de desfășurare și linkurile de acces sunt disponibile pe site-ul https://centrulself.ro/proiect-sanatate/.

“Vom susține întotdeauna astfel de proiecte menite să ajute într-o perioadă de grea încercare pentru noi toți, dar mai ales pentru cadrele medicale. Cu toții ne bazăm mereu pe iscusința și dedicarea medicilor, ne lăsăm viețile în mâinile lor.

Însă, la rândul lor, medicii au nevoie de sprijin, acum mai mult ca oricând. Lucrează foarte mult, se supun zilnic riscurilor și nivelul de stres este extrem de ridicat. Aplaud inițiativa Asociației de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică București de a pune la dispoziția medicilor și a asistenților medicali resurse de gestionare a stresului, anxietății și depresiei.

Îi felicit și pe psihologii care au acceptat provocarea și s-au implicat în acest proiect. Le recomand tuturor medicilor să acceseze platforma, pentru că le va oferi sprijin și informații valoroase în această perioadă grea”, a declarat pentru csid.ro, Alexandru Costache, președintele Asociației Medici pentru România. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu