Către redacția cotidianului mureșean “Cuvântul liber” Domnului președinte și redactor-șef

Distribuie pe:

De multă vreme am apreciat denumirea cotidianului dumneavoastră: “Cuvântul liber”.

Chiar și acum mă întreb dacă acest lucru este într-adevăr o realitate sau numai etichetă.

Mă frământă mult această întrebare deoarece sub regimul comunist am suferit foarte mult din cauza cuvintelor exprimate către semenii mei.

Mai mult, când mi-am scos dosarele de la C.N.S.A.S., dosare instrumentate de fosta securitate comunistă, am rămas surprins și uimit.

La domiciliul meu era amplasat un aparat prin care îmi ascultau toate convorbirile mele.

Iar 14 persoane cu nume conspirative erau folosite de securitate pentru a mă urmări și turna toate cuvintele pe care le exprimam.

Chiar și atunci, în perioada detenției mele, primeam în celulă ziarul denumit “România Liberă”. Dar România numai liberă nu era atunci.

“Cuvântul liber” era așa cum îl înțeleg eu, înseamnă că: “nu este supus niciunei restricții sau îngrădiri”.

Dacă așa stau lucrurile, iar dumneavoastră acceptați, doresc și eu să folosesc cotidianul “Cuvântul liber”. Niciodată, ca în prezent, oamenii nu au avut atât de multă nevoie de încurajare, înviorare și speranță ca acum.

Un scurt articol de ziar bazat nu pe o concepție umană iluzorie, ci pe o declarație scrisă de creatorul omului și a limbi acestuia - Tatăl nostru ceresc - prin cartea sa, BIBLIA.

Sunt conștient că acest lucru necesită din partea mea și niște costuri aferente pe care sunt dispus să le achit.

Aștept răspunsul dumneavoastră scris, precum și condițiile necesare.

Anexez acestei scrisori un articol pe care, cu ajutorul cotidianului dumneavoastră, doresc să-l citească cât mai mulți semeni de ai mei ca pe un CUVÂNT LIBER.

Cu mult respect și stimă,

GHEORGHIEȘ CORNEL

 

Nu trebuie să plătiți nimic pentru a vă publica în ziarul “Cuvântul liber” (vă asigurăm că este liber pentru oamenii care ne scriu gândurile și părerile lor despre lumea de azi), ci un singur lucru vă rugăm, să vă abonați în fiecare lună la ziarul nostru de suflet, la poștașul din comuna Valea Largă.

Cu respect,

Ioan Husar - redactor-șef

 

DACĂ AI URECHI DE AUZIT, TE IMPLOR, ASCULTĂ…

Prin aceste cuvinte mă adresez în primul rând celor ce suspină și gem din cauza multor probleme grave cu care se confruntă în aceste zile - și care nu au nicio speranță sigură de viitor.

Majoritatea surselor de informații din zilele noastre ne pot îngrijora și descuraja foarte mult.

Dar există o sursă sigură de speranță la toate - da, la absolut toate problemele noastre - BIBLIA, care conține declarațiile scrise ale lui Dumnezeu, adresate tuturor oamenilor.

Dumnezeul nostru, al tuturor oamenilor de pe pământ, este o persoană reală, care ne vede, ne aude, ne cunoaște și ne iubește foarte mult. Iată de ce Fiul său, Iisus Hristos, când a fost pe pământ, ne-a învățat ca noi, oamenii, să ne adresăm lui Dumnezeu - numindu-l - Tatăl nostru care ești în ceruri.

Acest Dumnezeu care a făcut cerurile și pământul - măcar că este un Dumnezeu Atotputernic - un singur lucru nu îl poate face - anume - să mintă.

Speranța mea, pe care doresc să v-o împărtășesc și dumneavoastră, nu este iluzorie. Speranța mea se bazează pe o promisiune Divină, fiind inclusă într-o declarație scrisă a lui Dumnezeu.

La cartea Biblică Apocalipsa cap.21 cu versetul 4, Dumnezeu promite și declară: “El va șterge orice lacrimă din ochi lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere pentru că lucrurile dintâi au trecut.

Lucrurile dintâi care au trecut sunt toate lucrurile rele din prezent, care ne provoacă atâta suferință, mâhnire și lacrimi amare.

În viitorul foarte, foarte apropiat, aceste lucruri rele vor aparține trecutului.

Pe baza acestor declarații Divine - vă rog nu disperați, ci prindeți curaj, Dumnezeul nostru ne promite un viitor fericit și sigur.

La cartea Bilblică Isaia cap. 25 cu versetul 8, Dumnezeu ne dă asigurarea că: “Nimic este moartea pe vecie, Domnul Dumnezeu va șterge lacrimile de pe toate fețele și îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului său - DA, DOMNUL (VHWH) a vorbit.

Te rog lasă-te ca Dumnezeu să-ți șteargă orice lacrimă de pe obraz și să te mângâie.

 

 

 

Lasă un comentariu