DONALD TRUMP ȘI-A RECUNOSCUT ÎNFRÂNGEREA. JOE BIDEN ESTE CEL DE AL 46-LEA PREȘEDINTE AL SUA

Distribuie pe:

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a declarat că va exista o “tranziție ordonată” după ce Congresul american a ratificat, ieri, victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

“Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele îmi dau dreptate, totuși va exista o tranziție ordonată, pe 20 ianuarie”, a declarat Donald Trump:

“Am spus întotdeauna că vom continua lupta pentru a ne asigura că vor conta doar voturile legale. Deși acesta reprezintă sfârșitul celui mai important prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face America puternică, din nou!”

Declarația a fost postată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dan Scavino, după suspendarea conturilor Twitter și Facebook ale președintelui.

Ambele companii au eliminat, de asemenea, mai multe postări ale lui Donald Trump, texte care puneau la îndoială rezultatul alegerilor și îi lăudau pe susținătorii acestuia pentru marșul de protest din Washington DC, împotriva înfrângerii sale, fapt ce a dus la escaladarea violențelor. Miercuri, clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de către sute de protestatari, în încercarea de a întrerupe procesul de ratificare a victoriei lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, confruntându-se cu poliția, pe holurile sălii Congresului SUA. Patru persoane și-au pierdut viața în timpul incidentelor, printre care și Ashli Babbit, susținătoare a lui Trump și membră a Forțelor Aeriene ale SUA, împușcată de un ofițer de poliție. În timpul confruntărilor, 14 polițiști au fost răniți, doi dintre ei aflându-se în stare gravă, 52 de persoane au fost arestate, relatează agențiile internaționale de presă.

FBI a dezamorsat două dispozitive explozive suspecte (inclusiv unul care semăna cu o bombă - țeavă) în capitala Washington, în timp ce protestatarii “inundau” străzile orașului.

Joe Biden este al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Congresul a validat victoria acestuia, după incidentele șocante din Washington DC, care încă se află în stare de asediu.

Ultima etapă este depunerea jurământului, în cadrul ceremoniei care va avea loc pe 20 ianuarie. (surse - Reuters, news.sky.com)

 

Lasă un comentariu