AZOMUREȘ ȘI-A RELUAT, ÎN CONDIȚII NORMALE, ACTIVITĂȚILE DE PRODUCȚIE A ÎNGRĂȘĂMINTELOR PENTRU AGRICULTURĂ

Distribuie pe:

Azomureș și-a reluat, în condiții normale, activitățile de producție a îngrășămintelor pentru agricultură.

Instalațiile de pe platforma Azomureș funcționează la parametri normali după incidentul de vineri, 8 ianuarie 2021, când o pană în rețeaua națională de transport a energiei electrice a afectat mai multe județe din nord-vestul României.

Astfel de evenimente ar trebui să se întâmple foarte rar și dovedesc necesitatea unei infrastructuri adecvate la nivel național și european.

Ultima situație similară a fost înregistrată de Azomureș în 2015. Instalațiile de pe platforma Azomureș sunt echipate cu sisteme independente de blocare și există proceduri clare de oprire. Evenimentul a confirmat, de altfel, respectarea procedurilor de oprire. La nivelul companiei a fost demarată o investigație internă pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire. Impactul asupra mediului înconjurător a fost minim, fără să creeze probleme în comunitatea locală.

Din punct de vedere tehnic, activitățile au fost reluate treptat, pe măsură ce au fost create condiții favorabile în ceea ce privește furnizarea energiei electrice. Pornirile de instalații au decurs normal, unele dintre echipamente fiind pornite în avans față de calendarul stabilit. Cu această ocazie, au fost testate și echipamentele de reducere a zgomotului, amortizoare de sunet montate în diferite instalații, astfel că nu am înregistrat un nivel ridicat de zgomot ambiental în afara platformei.

Din punct de vedere financiar, după ce investigația internă ne va oferi toate datele, vom solicita transportatorului național de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalațiilor.

Livrările de îngrășăminte către distribuitori și fermieri se realizează la parametri normali, toate produsele noastre sunt disponibile pentru piața locală și cea internațională.

Lasă un comentariu