EVENIMENTE SPORTIVE INTERNAȚIONALE IMPORTANTE ALE ANULUI 2021

Distribuie pe:

Chiar dacă principalul eveniment sportiv al anului 2021 va fi reprezentat de Jocurile Olimpice de Vară, amânate pentru perioada 23 iulie- 8 august, în aceeași locație (Tokyo), pe parcursul celor 12 luni se vor desfășura, cu sau fără spectatori, o serie de competiții importante, Campionate Mondiale, Europene, turneele de Grand Slam la tenis, Tururile cicliste ale Franței, Italiei și Spaniei, întrecerile NBA și NHL etc.

IANUARIE. Vor mai fi Mondialele de handbal masculin în Egipt, Europenele de bob, skeleton, la Winterberg, de sanie, la Sigulda, Masterul de judo de la Doha, European Openul de judo la Sofia.

FEBRUARIE. Campionatul Mondial al cluburilor deschide seria competițiilor din luna lui Făurar, completat de Australian Open, campionatele lumii de biatlon la Pokljuka-Slovenia, sărituri cu schiurile, schi fond la Oberstdorf, de schi alpin, la Cortina d'Ampezzo, de monobob la Altenberg, turneul preolimpic de polo de la Rotterdam, unde naționala noastră va juca în grupa B, alături de cele ale Croației, Olandei, Rusiei, Germaniei și Franței, cel de tenis de masă individual masculin și dublu mixt, Europenele de lupte la Kattowice-Polonia, Mondialele pe echipe la tenis de masă, la Busan-Coreea de Sud.

MARTIE. Handbalistele României vor încerca să obțină calificarea olimpică la turneul de la Muntenegru, din perioada 19-21, alături de echipa țării gazdă, multipla campioană mondială Norvegia și Thailanda. Ca și luptătorii, la turneul european de la Budapesta, 18-21. Alte competiții atractive: Winter Triathlon, la Cheile Grădiștei, Mondialele de atletism indoor la Belgrad, debuturile Formulei 1 și CM de motociclism viteză pe 21, respectiv, 28, meciurile echipelor de fotbal ale României în preliminariile CM 2022, cu Macedonia de Nord, pe 25, acasă, Germania, 28, tot în fața propriilor suporteri, și cu Armenia, 31, în deplasare și ale tinerilor la CE U21, cu Olanda, 24, Ungaria, 27, și Germania, 28, Europenele de box under 22 în Italia

APRILIE. Alte turnee preolimpice: de lupte, la Sofia, mondial, box, la Londra, și gimnastică, în Elveția, la care se vor adăuga Europenele de canotaj și de haltere, Mondialele de box tineret, la Kielce-Polonia.

MAI. Regata de canotaj de la Lucerna va decide ultimele echipaje calificate la JO, ca și întrecerile de kaiac-canoe de la Szeged, europene și Barnaul-Rusia, mondiale. Vom mai avea turneul de Grand Slam de la Roland Garros, 23 mai-6 iunie, Il Giro, 8-30, Europenele de lupte under 15, la Burgas, și cadeți, la Skopje, finalele UEFA Europa League, pe 26, și Ligii Campionilor, pe 29, playoff-ul NBA, Europenele de box juniori, la Tbilisi, Mondialele grupei de elită la hochei pe gheață, la Minsk și Riga, care se vor termina pe 6 iunie.

IUNIE. Turul ciclist al Franței, programat între 26 iunie și 18 iulie, la concurență cu turneul de Grand Slam de la Wimbledon, 28 iunie-18 iulie, va fi intercalat, printre altele, de fazele finale ale CEU21, Mondialele de judo, Europenele de kaiac-canoe, de baschet feminin, de turneul olimpic de calificare la box, de la Paris, de Europenele de lupte juniori, de la Dortmund,

IULIE. Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo vor fi urmărite între 23 iulie și 8 august. Cei care îndrăgesc fotbalul vor fi atenți la meciurile din primele două tururi ale Ligii Campionilor și Ligii Europa Conference. Vor mai fi Europene de box juniori la Glasgow, de cadeți și juniori la tenis de masă, la Zagreb, de CE maraton la kaiac-canoe, la Moscova.

AUGUST. Continuă Liga Campionilor și Liga Europa Conference cu turul 3 și playoff. O atracție se anunță, ca de fiecare dată, Vuelta, programată de la 14 august, la 3 septembrie. Canotajul are programate Mondialele juniorilor, la Plovdiv, iar cei de la kaiac-canoe, Europenele slalom, la Solkan, în Slovenia, Spre sfârșitul lunii, de la 30, până pe 12 septembrie se va derula Grand Slamul US Open, în primele cinci zile urmând să se dispute Turul ciclist al României.

SEPTEMBRIE. Fotbalul rămâne în prim-plan cu meciurile din preliminariile CM 2022 cu Islanda, în deplasare, pe 2, cu Liechtenstein, acasă, pe 5, cu Macedonia de Nord, pe terenul acesteia, pe 8, în grupele Ligii Europa Conference. Merită menționate și Europenele de tenis de masă pe echipe de la Cluj-Napoca, între 28 septembrie și 3 octombrie, Mondialele de kaiac-canoe, de la Copenhaga, și de Maraton, de la Bascov-Budeasa, 27 septembrie-3 octombrie, Mondialele de box seniori și de tineret, campionatele lumii de haltere under 23.

OCTOMBRIE. Atenția iubitorilor fotbalului nostru se va îndrepta și spre preliminariile CM 2022, unde România va întâlni Germania, pe 8, în deplasare, și Armenia, acasă, trei zile mai târziu, spre fazele finale din Liga Națiunilor. Alte puncte de atracție: Mondialele de canotaj, de la Shanghai (dacă se vor ține), de gimnastică artistică, la Copenhaga.

NOIEMBRIE. Alte două confruntări importante în preliminariile CM de fotbal 2022: cu Islanda, în propriul fief, pe 11, și Liechtenstein, acasă, pe 14. Mai sunt programate Mondialele de haltere, de box seniori, de juniori și CE under 21, la tenis de masă.

DECEMBRIE. Mondialele de handbal feminin vor fi anul acesta în Spania, în perioada 2-19 decembrie.

 

Lasă un comentariu