COVID-19 ȘTIRI DIN “TRANȘEELE” PANDEMIEI “ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE”?!...

Distribuie pe:

Stephane Bancel, directorul general (CEO) al companiei Moderna - producătoare de vaccinuri anti-COVID-19 -, avertizează că vom trăi cu COVID “pentru totdeauna”.

Bancel a avertizat, miercuri, că noul coronavirus, care a adus economiile mondiale într-un punct mort și “a copleșit spitalele”, va dăinui pentru totdeauna.

Oficialii din domeniul sănătății publice și specialiștii în boli infecțioase au declarat că există o mare probabilitate ca boala Covid-19 să devină una endemică, ceea ce înseamnă că va fi prezentă în comunități, în orice moment și oriunde în lume, deși, probabil, la niveluri mai scăzute decât cele la care se manifestă acum.

“SARS-CoV-2 nu va dispărea”, a punctat Bancel: “Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna”, a spus el în cadrul Conferinței JPMorgan Healthcare.

Specialiștii din domeniul medical vor trebui să urmărească în permanență noile mutații și tulpini ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate, a spus el. Cercetătorii din Ohio au declarat că au descoperit două noi tulpini care, probabil, provin din SUA, și că una dintre ele a devenit rapid tulpina dominantă din Columbus, Ohio, pe o perioadă de trei săptămâni, la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie.

Cercetătorii Pfizer susțin că vaccinul lor, dezvoltat cu BioNTech, pare a fi eficient împotriva tulpinii descoperite în Marea Britanie, precum și a unei variante identificate în Africa de Sud.

Vaccinul Moderna a fost autorizat de Food and Drug Administration, pentru utilizare la persoane cu vârsta de 18 ani și peste. Producătorii declară că mai sunt de finalizat studii suplimentare în ce privește administrarea la copii, ale căror sisteme imunitare pot răspunde diferit la vaccinuri decât cele ale adulților.

Oficialii americani se luptă să distribuie doze din ambele vaccinuri, dar, probabil, va dura câteva luni până când SUA să poată vaccina suficiente persoane pentru a obține imunitatea de turmă, astfel încât virusul să nu mai aibă suficiente gazde noi pentru a se răspândi.

Există, la ora actuală, patru coronavirusuri endemice în întreaga lume, dar nu sunt la fel de contagioase sau mortale ca și cel răspunzător pentru COVID-19, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Lasă un comentariu