PENTRU ALINAREA DORULUI, S-A INVENTAT CAMERA DE ÎMBRĂȚIȘĂRI MOBILĂ!

Distribuie pe:

Privați de contactul fizic, din cauza pandemiei de Covid-19, rezidenții centrelor de asistență pentru vârstnici, dintr-o provincie italiană, dispun acum de o soluție originală pentru a-i putea ține în brațe pe cei dragi, și anume o cameră pentru îmbrățișări gonflabilă și mobilă, transmite AFP, citată de agerpres.ro.

Camera de îmbrățișări arată ca un cort și este dotată cu fante, astfel încât vizitatorii să își poată introduce mâinile ca să îi îmbrățișeze pe cei dragi.

Inițiativa s-a născut în provincia Avellino, nu departe de Napoli, și din preajma Crăciunului camera pentru îmbrățișări călătorește prin regiune, cu opriri de câteva zile la fiecare cămin de bătrâni.

Pentru a avea acces la această structură din plastic alb și albastru, fiecare vizitator trebuie să își rezerve intervalul de timp și să îmbrace un costum de protecție, mănuși și mască înainte de a intra și de a-și revedea persoana dragă, printr-o folie de plastic transparentă. Timpul de vizitare este limitat la aproximativ zece minute pentru fiecare rezident, iar pentru a se evita orice risc de infectare cele două spații separate de folia din plastic sunt dezinfectate după fiecare vizită.

“În sfârșit a sosit camera pentru îmbrățișări! Acum, pot exista îmbrățișări, strângeri de mână, o ușurare după luni de distanțare. Pare a fi începutul unei aparențe de normalitate. Contactul, care aproape dispăruse, începe să existe din nou.

Ușile noastre au fost închise familiilor. Începând din martie, am evitat orice contact cu exteriorul, într-un fel ne-am baricadat rezidenții în interiorul structurii pentru a-i proteja. Singurul contact pe care l-au avut a fost printr-o ușă de sticlă și, astfel, nu a existat contact fizic”, a declarat reprezentanta unui cămin pentru persoane vârstnice din Montefalcione, un orășel liniștit.

Moreno Magliaro, un pensionar în vârstă de 71 de ani, s-a simțit deosebit de fericit după ce și-a îmbrățișat prietena, pe Assunta Testa. “A fost emoționant, un moment de bucurie intensă”, a mărturisit el cu lacrimi în ochi. Assunta i-a împărtășit sentimentele: “Să îi simt mâinile calde într-ale mele a fost magnific.

Lasă un comentariu