ZIUA CULTURII NAȚIONALE, OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

Ieri, 15 ianuarie, s-a sărbătorit Ziua Culturii Naționale și omagierea poetului Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea sa. Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș,

Evenimentul - desfășurat sub genericul “LA STEAUA...” și coordonat de prof. dr. Maria Kozak, inspector școlar pentru Limba și Literatura Română , a debutat cu o slujbă de pomenire, la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj. A urmat depunerea unei ghirlande de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș.

Placheta Eminescu și Diploma de Excelență Culturală a fost oferită, de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, unor personalități care susțin, cu profesionalism și implicare, actul cultural autentic: Cercetător științific, istoric MARIANA PLOIEȘTEANU; Prof. univ. dr. CARMEN MIHĂESCU - Universitatea de Arte din Târgu-Mureș; Preot dr. NICOLAE ȘINCAN.

Lasă un comentariu