LA LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREȘ DIN TÂRGU-MUREȘ - EMINESCU SĂ NE JUDECE

Distribuie pe:

15 ianuarie 1850, la Botoșani răsărea Luceafărul Poeziei Românești, Mihai Eminescu (d. 15 iunie 1889, București) - mare patriot român, poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititori și de critica literară postumă, drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Elevii de la Liceul Tehnologic “Electromureș”, îndrumați de prof. Luminița Husari, au sărbătorit 171 de ani de la nașterea poetului nepereche. A debutat, în cadrul programului, eleva Ariana Husariu, din clasa a X-a D, care a interpretat poezia “Rugăciune”.

Activitățile desfășurate au fost structurate pe mai multe domenii. Astfel, elevii clasei

a XI-a E, au interpretat poezii precum: “O, mamă”, “De-or trece anii”, “Și dacă...”, “Albumul”, “Cu mâne zilele-ți adaogi”, “Cum negustorii din Constantinopol”.

Elevii clasei a X-a D au realizat desene în care au abordat teme și motive ale creației eminesciene, realizând însă și proiecte PPT, care au avut ca teme: “Poeziile lui Mihai Eminescu”, “Proza eminesciană” și “Corespondența Eminescu-Veronica Micle”.

Activitățile desfășurate au demonstrat că elevii încă iubesc poezia, privind-o ca pe un templu la care se închină frumosului, ieșind mai sensibili, mai motivați, mai deschiși.

Lasă un comentariu