PERNE INTELIGENTE PENTRU SCAUNE SAU “SPIONI”?!

Distribuie pe:

O femeie, angajată a companiei Habo Technology, din China, susține că ea și colegii ei au fost monitorizați de către angajator prin intermediul unor perne inteligente pentru scaune.

Femeia, identificată doar ca Wang, a declarat că ea și cel puțin nouă alți salariați au primit de la angajator perne inteligente, care ar fi trebuit să le protejeze sănătatea. Acestea pot monitoriza anumite funcții ale corpului, oferă sfaturi pentru îmbunătățirea poziției în scaun și le reamintesc angajaților să se ridice.

“Însă, am constatat că pernele au un scop real întunecat. Într-o zi, am fost chemată la departamentul de resurse umane, unde am fost întrebată de ce nu eram la birou între orele 10 și 10,30 și avertizată, în glumă, că pot fi sancționată dacă incidentul se repetă. Atunci, mi-am dat seama că sunt monitorizată prin intermediul pernei de pe scaunul meu”, a declarat Wang.

Ea a scris pe o rețea de socializare despre incident, iar postarea ei a devenit foarte populară. Ulterior, subiectul a ajuns în presă, iar Hebo Technology a trebuit să ofere un comunicat oficial.

Un purtător de cuvânt al companiei a recunoscut că firma le-a făcut unor angajați cadou pernele respective, dar a negat faptul că acestea ar fi folosite pentru monitorizarea activității profesionale a salariaților.

O anchetă a unei publicații locale, citată de DiGi24, a arătat că angajații Hebo Technology au semnat formulare în care permiteau colectarea de date, dar că documentele erau scrise în limba engleză. Datele respective au fost ulterior puse la dispoziția managementului și a departamentului de resurse umane. (L.P.)

Lasă un comentariu