VACCINARE ANTIGRIPALĂ GRATUITĂ PENTRU ÎNTREAGA POPULAȚIE!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) anunță că extinde campania de vaccinare antigripală anuală gratuită, pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel fiind esențială. Riscurile de co-infecție Covid-19 cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație.

Reamintim că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a MS sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, iar MS recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii”, se arată într-un comunicat de presă al MS, din 14 ianuarie 2021. (L.P.)

 

Lasă un comentariu