CUM NE SALVEAZĂ VIAȚA... GĂURILE DIN CAPACELE DE PIX!

Distribuie pe:

Deși aproape fiecare dintre noi folosește, zilnic, un pix, puțini ne-am întrebat vreodată ce rol are gaura din vârful capacului acestui obiect de scris. Însă, cei care au inventat-o au avut motive serioase, susținând că prezența acesteia... ne poate salva viața.

“Gaura din vârful capacului de pix previne, într-adevăr, uscarea cernelii din pastă, însă adevăratul ei scop este... reducerea riscului de moarte prin sufocare.

Se pare că multor oameni le place să mestece capacul de la pix, iar acest obicei poate duce la înghițirea accidentală a acestuia și, implicit, la consecințe fatale.

Prin simpla adăugare a unei găuri în vârful capacului, compania de pixuri BIC a îmbunătățit circulația aerului și șansa ca oamenii să poată respira, chiar dacă înghit din greșeală un capac de pix. Așadar, acest element nu este doar de design, ci salvează, cu adevărat, vieți.

Prin urmare, motivul pentru care unele pixuri BIC au o gaură în capac este pentru a preveni obstrucționarea completă a căilor respiratorii în cazul în care capacul este înghițit. Acest lucru este cerut și de standardele internaționale de siguranță, cu excepția cazurilor în care capacele sunt considerate prea mari pentru a reprezenta un risc de sufocare prin înghițire.

Alți producători de pixuri au urmat exemplul BIC și au adăugat și ei găuri în vârful capacelor de la pixuri”, scrie Science Alert, citată de descopera.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu