NE AȘTEAPTĂ UN AN CU CRIZE PROFUNDE...

Distribuie pe:

Conform raportărilor oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și a Execuției bugetului general consolidat, după 11 luni din acest an, deficitul bugetului general consolidat a urcat la 8% din Produsul Intern Brut. În consecință, Ministerul supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanță de Urgență, urmând a fi adoptat de Guvern, care prevede mai multe măsuri fiscal-bugetare, printre care plafonarea veniturilor bugetarilor, menținerea punctului de amendă la valoarea de 145 de lei și amânarea până în 2022 a pensiilor speciale ale primarilor (ceea ce a stârnit o reacție critică a edililor, prin vocea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România).

Spre deosebire de alți politicieni, unii aflați azi chiar în noul guvern al României, eu am avut responsabilitatea și curajul de a vă informa public, implicit în Campania electorală, asupra problemelor economice nefaste cu care se vor confrunta românii în anul următor. Și este doar începutul! Cu siguranță, în sistemul bugetar vor urma reorganizări, disponibilizări masive și șomaj generalizat.

Asociația Energia Inteligentă apreciază că, prin liberalizarea pieței de energie electrică, toți consumatorii abonați acum la cei 8 furnizori de energie electrică din țară vor plăti facturi cu 13% până la 26% mai scumpe.

Cei care v-au promis electoral prosperitate, bunăstare, mari proiecte investiționale în anul următor și conul abundenței banilor europeni care ne vor copleși, se vor confrunta cu mari probleme de credibilitate și legitimitate în perioada următoare. Ne așteaptă un an cu mari încercări economice și sociale, un an cu austeritate și crize profunde.

 

Lasă un comentariu