PRIMĂVARA, CERUL ȘI... IUBIREA

Distribuie pe:

* “Dumnezeu este lumina care ne ridică pe stâncile adevărului. Nu există timp pentru noi, dacă nu-l avem pe Dumnezeu în suflet. Iubirea ți-o dă Dumnezeu, nu o alegi tu".

Betty Marcovici (1958-), scriitoare, a primit nominalizarea la Premiul pentru Umor la Revista Urzica.

Vorbe memorabile:

- “Nimeni nu poate ierta cu adevărat, așa cum o face Dumnezeu".

- “Dumnezeu liniștește valul, când suntem o epavă pe o mare neînțeleasă".

- “Rugăciunea este lacrima care udă Credința și o face să sporească".

***

* “Stiți ce face cerul să fie cer? Comuniunea cu Dumnezeu. Știți ce face iadul ca să fie iad? Separarea de Dumnezeu".

R. B. Kuiper (1866-1966), profesor de teologie sistematică, teolog. La moartea sa, un discipol al său spunea: “El a găsit în Sfânta Scriptură fântâna inepuizabilă a întregului sfat a lui Dumnezeu, care se concentrează pe Iisus Hristos Domnul nostru".

***

* “Credința este eternă, ca primăvara, ca florile. Și în viață ca și în religie, dacă nu-i credință, totul se sfărâmă".

Alexandru Vlahuță (1858-1919), scriitor român, una din cele mai cunoscute cărți ale sale fiind România Pitoreasacă, despre care Dumitru Micu spune că este un “atlas geografic comentat, traversat de o caldă iubire de țară". A fost institutor și profesor la Târgoviște, revizor școlar în jud. Prahova și Buzău, și referendar la “CASA ȘCOALELOR". Editează revista Vieața, apoi Semănătorul împreună cu George Coșbuc. Casa în care a locuit este astăzi Muzeul Memorial “Alexandru Vlahuță".

***

* “Fără Dumnezeu nu există scop, valoare sau sens".

Jean-Paul Sartre (1905-1980), filosof francez, reprezentant al existențialismului, scriitor, jurnalist și militant social. A influențat profund generația care i-a urmat, în special tineretul din perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial, nu doar prin filosofia și opera sa literară, ci mai ales ca intelectual angajat. Diversele sale angajamente sociale sunt inseparabile de gândirea sa filosofică. A primit “Premiul Nobel", pe care nu și l-a dorit: “Pentru opera sa, care prin spiritul de libertate și prin căutarea adevărului pe care le reprezintă, a exercitat o vastă influență asupra epocii noastre".

Autor de citate:

“Geniul nu este decât un împrumut: trebuie să-l meriți prin mari suferințe, prin încercări pe care să le înduri cu modestie și fermitate, până la urmă sfârșești prin a auzi voci și a scrie după dictare".

P.S. ALECU RUSSO (1918-1859), scriitor român. “Acolo unde nu-i Lege, nu e nici slobozenie (libertate), și acolo unde legea e numai pentru unii, și ceilalți sunt scutiți de sub ascultarea ei, slobozenia a pierit... și fericirea e stinsă... căci, atunci, asuprirea, nedreptatea, nevoile, necazurile și sărăcia izvorăsc în Țară; atunci țara se împarte în săraci și bogați, în stăpâni și robi, flămânzi și îmbuibați; atunci Țara stă în cumpănă de pieire".

 

Lasă un comentariu