EMISIUNEA “ZIUA CULTURII NAȚIONALE. 150 DE ANI DE LA PRIMA SERBARE A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI"

Distribuie pe:

Emisiunea de mărci poștale “Ziua Culturii Naționale. 150 de ani de la prima serbare a românilor de pretutindeni" va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, cele trei mărci poștale ale emisiunii reproduc, într-o asociere grafică sugestivă, alături de edificiul bisericii unde este înmormântat Ștefan cel Mare, portretele poetului Mihai Eminescu (pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei), scriitorului Ioan Slavici (pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei) și tânărului compozitor și interpret Ciprian Porumbescu (pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei).

Blocul cu cele trei timbre dantelate alătură imaginii bisericii Mănăstirii Putna, portretele personalităților amintite și fotografia urnei omagiale, aflate în prezent în Muzeul Mănăstirii Putna.

Mapa filatelică este realizată în tiraj limitat de 248 exemplare și este echipată cu blocul special nedantelat al emisiunii numerotat de la 001 la 248, precum și cu reproducerea pe hârtie specială a facsimilului unei scrisori semnate de Ioan Slavici și Mihai Eminescu.

Emisiunea de mărci poștale “Ziua Culturii Naționale. 150 de ani de la prima serbare a românilor de pretutindeni" este completată de plicul “prima zi", coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă, bloc de 3 timbre dantelate și bloc special de 3 timbre nedantelate. AGERPRES

Lasă un comentariu