BENEFICIILE... CÂNTATULUI SUB DUȘ

Distribuie pe:

Cercetătorii suedezi de la Universitatea de Stat din Stockholm, citați de descopera.ro, susțin că obiceiul de a cânta sub duș are beneficii extraordinare pentru mintea și corpul nostru.

“Baia este unul din locurile în care suntem singuri, nestingheriți, nu avem audiență și, prin urmare, nici trac. Astfel, cei care cântă sub duș nu mai sunt constrânși de faptul că nu au voce, că auditoriul ar putea fugi când îi aude, ci se dezlănțuie în voie, fericiți că își pot exprima, fără emoții, talentul.

Însă, important este că această sesiune artistică are beneficii extraordinare pentru minte și corp. Cântatul sub duș are, în primul rând, un efect calmant și ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la încetinirea ritmului cardiac.

Totodată, reduce cortizolul, hormonul care crește tensiunea arterială și glicemia. Un nivel ridicat de cortizol poate duce la inflamații în corp, stres, accidente vasculare cerebrale și diabet de tip II.

În plus, cântatul sub duș te poate ajuta să lupți împotriva virușilor, acest obicei crescând imunoglobina A, care ne protejează împotriva infecțiilor.

De asemenea, îți ajută organismul să elibereze oxitocină, care îți îmbunătățește starea de spirit și combate anxietatea. Cântatul la duș poate preveni apariția depresiei și îți oferă același sentiment pe care îl ai atunci când îi îmbrățișezi pe cei dragi.

Interpretarea melodiei preferate te calmează și te poate ajuta chiar să faci față durerii. Cântatul îmbunătățește, de asemenea, tensiunea musculară și îți ajută corpul să elibereze endorfine și să amelioreze senzațiile neplăcute.

Atunci când cânți îți folosești mușchii feței și ai gâtului, iar mușchii intercostali se contractă mai mult decât în timpul unui antrenament fizic, astfel că este o modalitate bună de a te menține în formă.

Nu în ultimul rând, acustica din baie este perfectă pentru cântat. Așadar, poți să îți exersezi liniștit calitățile vocale și să începi fiecare zi cu zâmbetul pe buze”, ne sfătuiesc oamenii de știință suedezi. (L.P.)

 

Lasă un comentariu