OMUL, VOINȚA ȘI... UNIVERSUL

Distribuie pe:

• “Crearea materiei, a universului, a sistemului solar, a pământului și a viețuitoarelor, incluzându-ne pe noi înșine, impune nevoia de Dumnezeu în întregul domeniu fizic. Totul în jurul nostru, vizibil sau invizibil, poartă amprentele lui Dumnezeu”.

Dr. Charles E. de m. Sajous (1852-1929), analist de medicină practică, scriitor cu specific medical, profesor și editor. Unul din medicii de renume ai secolului al XIX-lea. În anul 1909 a devenit decanul Colegiului medico-chirurgical din Philadelphia.

***

• “Voința lui Dumnezeu este pretutindeni exprimată, prin funcționarea legilor naturii, pentru că aceste legi vin de la el. Iar această voință nu poate fi limitată, puterea din care ea emană neavând limite”.

Jean-Baptiste de Lamarck - “Histoire naturelle des animaux sans vertebres”- ed. Bailliere, Paris 1885, pag. 267.

A fost biolog francez și el este cel care a inventat cuvântul biologie, pentru a desemna și apoi elabora prima ipoteză despre teoria evoluționistă

***

• “Dumnezeule Atotputernic, care L-ai creat pe om după chipul Tău, și i-ai făcut un suflet viu ca să poată să Te caute pe Tine, și i-ai dat stăpânire peste creaturile Tale, învață-ne să studiem lucrul mâinilor Tale, pentru a supune pământul spre folosința noastră și întărește-ne rațiunea, pentru slujirea Ta, ca astfel, să primim binecuvântatul Tău cuvânt, pentru a crede în cel pe care L-ai trimis să ne dea cunoștința mântuirii și a iertării păcatelor noastre. Toate acestea Ți le cerem în numele Aceluiași Iisus Hristos, Domnul nostru”.

James Clerk Maxwell (1831-1879), Teoria electromagneticii, al cărei autor este, precum și ecuațiile câmpului magnetic, asociate ei, au pavat drumul spre fizica secolului XX. Maxwell a fost un creștin devotat, ce a studiat Biblia și a activat ca predicator în biserica sa, având o credință și un zel binecunoscute prietenilor și colegilor săi din cercurile științifice.

***

“Există dovezi abundente că biblia, deși este scrisă de oameni, nu este produsul minții omenești. Ea a fost întotdeauna venerată, de nenumărați oameni, ca fiind cuvintele transmise nouă de către creatorul universului”.

Sir John Ambrose Fleming (1849-1945), pionierul electronicii, inventând în anul 1904 primul tub electronic, dioda, denumită pe atunci kenotron. Tot el a inventat și regula mâinii drepte, folosite în matematică și electronică.

P.S. Mircea Gălățean, scriitor, preot ieromonah, stareț: “Între nimicul vieții și nimicul din noi, nu e o mare diferență. Când te deschizi spre viață, te deschizi și spre cugetare. A fi întru totul profund înseamnă a căuta să pătrunzi în esență. Atât manifestări, cât și sentimente.

Omul care nu tinde spre absolut, nu e om. E ambalaj umblător”.

Lasă un comentariu