SE AMÂNĂ RECENSĂMÂNTUL...

Distribuie pe:

Institutul Național de Statistică (INS) anunță că, din cauza pandemiei, recensământul populației și al locuințelor va fi amânat.

Potrivit INS, recensământul de probă se va desfășura în perioada 1 februarie - 31 martie 2021, în timp ce recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 1 februarie - 17 iulie 2022.

Pentru anul 2021, atât în România, cât și în celelalte state membre ale Uniunii Europene era programată desfășurarea recensământul populației și al locuințelor, însă, din cauza situației create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru recensământului populației și locuințelor din România a decis decalarea termenelor, precum și a recensământului de probă.

“Acest recensământ este primul care se va desfășura preponderent online, fiecare persoană având posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Datele colectate la recensământul de probă și cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel”, precizează INS. (L.P.)

 

Lasă un comentariu