A FOST DEMARATĂ A DOUA SESIUNE DE CONCESIONARE A TERENURILOR CU DESTINAȚIE AGRICOLĂ CĂTRE TINERII FERMIERI

Distribuie pe:

MADR informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat, recent, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă, aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani. Suprafețele de teren disponibile pentru contractare, precum și modul de desfășurare a procedurii se regăsesc pe site-ul Agenției Domeniilor Statului, www.domeniilestatului.ro. Normele metodologice de aplicare a acestui program au fost aprobate prin Hotărârea nr. 811/2020, adoptată în ședința de Guvern din data de 24.09.2020.

Perioada de depunere a solicitărilor de către tinerii fermieri este 18.01.2021 - 29.01.2021. Persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, pot depune solicitări la sediul ADS sau pe adresa de e-mail a instituției, până la data de 29.01.2021, ora 14.

În 27 noiembrie 2020, a avut loc semnarea primului contract de concesionare de terenuri cu destinație agricolă, aflate în exploatarea societăților comerciale din portofoliul ADS, libere de contract, în suprafață maximă de 50 ha, cu un tânăr fermier absolvent al învățământului de profil, în vederea înființării unei ferme. Lista completă a tuturor fermierilor declarați admiși pentru prima sesiune este disponibilă pe site-ul ADS. (madr.ro)

 

Lasă un comentariu