CIOLACU, DESPRE DĂNCILĂ: CEA MAI MARE GREȘEALĂ - NU A MAI LUAT DECIZIILE POLITICE ÎN INTERIORUL PARTIDULUI

Distribuie pe:

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că greșeala cea mai mare a Vioricăi Dăncilă, fost premier și președinte al PSD, a fost faptul că nu a mai luat deciziile politice în interiorul partidului.

“Nu e o vendetă din partea mea sau a domnului Stănescu sau a altui coleg - domnul Grindeanu sau Tudose - față de doamna Dăncilă. În schimb, fiecare dintre noi, la un moment dat, ieșim dintr-o anumită funcție, noi hotărâm cum ieșim. Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o doamna Dăncilă este că deciziile politice nu le-a mai luat cu oamenii din interiorul partidului. În momentul în care te sfătuiești cu oameni din afara partidului, nu mai ești conectat la partid. Doamna Dăncilă a luat o perioadă îndelungată decizii politice, nu cu membrii de partid. Un lucru pe care i l-am reproșat direct”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

El a adăugat că performanța în politică apare prin procentele pe care le obții în alegeri, iar când un președinte de partid pierde alegerile, își pune demisia pe masă.

Fostul premier și președinte al PSD Viorica Dăncilă l-a acuzat pe actualul lider al social-democraților, Marcel Ciolacu, de faptul că a trădat-o, ea exprimându-și regretul că l-a susținut pe acesta, în mandatul trecut, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

 

SISTEMUL EDUCAȚIONAL A FOST TRATAT CA UN ELEMENT SECUNDAR, DE FOARTE MULTE GUVERNĂRI

Vicepreședintele Comisiei de Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul educațional din România a fost tratat ca un “element secundar” de foarte multe guvernări, lucru care se vede astăzi.

“Sistemul educațional din România a fost tratat ca un element secundar din păcate de foarte multe guvernări și vedem acest lucru astăzi. Vedem, practic, faptul că foarte mulți copii nu au mai avut acces la educație, vedem scăderea nivelului. Vedem carențe în ceea ce înseamnă finanțarea, vedem o descentralizare negândită în absolut niciun fel. Vedem problemele care ilustrează încă o dată faptul că avem nevoie astăzi de un nou demers pentru a sprijini zona aceasta educațională”, a spus Negrescu, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educație, organizat de Societatea Academică din România.

“Am remarcat în ultimul an, de exemplu, că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în țară fără să transmită informațiile exacte, de exemplu despre numărul important de copii care nu au avut acces la învățământ. Nu menționau acolo problemele pe care le au în implementarea programelor europene tocmai pentru a digitaliza educația. Nu menționau acolo problemele de formare pentru profesori. Dacă citim documentele care sunt trimise de România la Bruxelles, vedem că totul este perfect ori eu cred că acesta este primul pas: să pornim de la realitate”, a arătat europarlamentarul.

“În anul 2020, România a avut unul dintre cele mai mici bugete pentru educație de când avem practic o astfel de formă de organizare bugetară și acest lucru, din păcate, cântărește foarte mult. Avem nevoie să creștem bugetul pentru educație, evident ca și cuantum, dar eu mi-aș dori un procentaj din PIB mult mai mare”, a spus Negrescu. AGERPRES

Lasă un comentariu