COMUNICAT DE PRESĂ - S-A FĂCUT DREPTATE LA CASA DE AJUTOR RECIPROC A PENSIONARILOR TÂRGU MUREȘ, DUPĂ 13 ANI DE PROCESE

Distribuie pe:

Conform Ordonanței din 20 noiembrie 2009, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, s-a declanșat urmărirea penală față de învinuiții: Munteanu Adrian, președinte în perioada 2006-2009, și a angajaților: Sălcudean Delia Corina, contabil șef, Nemeș Anna-Maria, Bence Elisabeta și două membre: Gliga Dorina și Șerban Carmen Maria pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată în perioada 2007-2009. În urma acestei Ordonanțe, cele șase persoane au primit interdicție judecătorească de a desfășura activități în cadrul Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș.

După aproape 7 ani de cercetare penală și 5 ani de procese s-a stabilit vinovăția celor șase inculpați, Curtea de Apel Târgu-Mureș, secția Penală și pentru Cauze cu Minori și de Familie a decis printr-o decizie penală definitivă și ,totodată, i-a obligat pe aceștia la plată, în favoarea Asociației, a prejudiciului în valoare de 1.039.248,95 lei.

În baza art. 404 alin. 4 lit. c. Cod procedură penală, instanța a decis menținerea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile prezente și viitoare ale inculpaților Sălcudean Delia Corina, Munteanu Adrian, Bence Elisabeta, Gliga Dorina, Nemes Anna-Maria și Șerban Carmen Maria, până la recuperarea sumelor stabilite.

Actuala conducere a Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș va lua toate măsurile legale pentru punerea în aplicare a deciziei Curții de Apel Târgu-Mureș.

Activitatea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș după anul 2009, cu toate problemele economice care existau, s-a desfășurat în condiții normale și legale, acordându-se o atenție deosebită pentru redresarea activității economice, reușind ca fondurile membrilor să nu fie afectate.

În prezent, situațiile economico-financiare și activitatea Asociației sunt în permanență verificate de organele competente conform legislației în vigoare.

Menționăm că activitatea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș, cu un număr de peste 8.000 de membri, este una stabilă, iar Conducerea Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș se ocupă de diversificarea continuă a serviciilor și facilităților financiare și sociale acordate membrilor săi.

 

 

Lasă un comentariu