MINAUR BAIA MARE, ÎNVINSĂ, FĂRĂ DREPT DE APEL, DE ASTRAHANOCIKA, ÎN EHF EUROPEAN LEAGUE

Distribuie pe:

CS Minaur Baia Mare a fost învinsă, în deplasare, de echipa rusă Astrahanocika Astrahan, cu 33-27 (14-8), duminică, în Grupa C a competiției feminine de handbal EHF European League. Minaur, considerată una dintre favorite la câștigarea competiției, a cedat fără drept de apel, la capătul unui meci în care nu s-a aflat la conducere niciun moment. Golurile echipei băimărene au fost marcate de Linn Blohm 5, Jelena Lavko 7, Jovana Kovacevic 3, Larissa Fais Munhoz Araujo 2, Iaroslava Burlacenko 2, Cristina Laslo 1, Ana-Maria Tănăsie 1, Asuka Fujita 1, Andreea Cristina Popa 5. În clasament, pe primul loc se află Astrahanocika Astrahan, cu 4 puncte (3 jocuri), urmată de Minaur, 2 puncte (2 j), Storhamar Handball Elite, 2 p (2 j), Thuringer HC, 0 p (1 j). Minaur va juca următorul meci pe 6 februarie, acasă, cu Astrahanocika.

 

REZULTATELE MECIURILOR DIN PRIMUL TURNEU AL RETURULUI DIVIZIEI A LA VOLEI FEMININ. MEDICINISTELE FĂRĂ VICTORIE

La sfârșitul săptămânii trecute s-a reluat și Divizia A1 la volei feminin, cu primul turneu din returul campionatului. Reamintim că Federația Română de Volei a anunțat că noua formulă de disputare pentru Diviziile A1 masculin și feminin, adoptată în toamnă dată fiind situația sanitară din România, va fi păstrată și pentru returul primei ligi. Astfel, competițiile se vor disputa, în continuare, sub formă de turnee, pentru a se limita infectarea cu coronavirus. La un turneu vor participa câte trei echipe, pentru a nu fi aglomerație în sală. Duminică s-au jucat ultimele partide din cadrul primului turneu al returului Diviziei A la volei feminin, cu grupe găzduite, timp de trei zile, de Târgoviște, Blaj, Medgidia și Pitești. Rezultatele înregistrate sunt: Grupa 1 (la Târgoviște) / CSM Târgoviște - Universitatea Cluj 3-0, Universitatea Cluj - CSO Voluntari 1-3, CSM Târgoviște - CSO Voluntari 3-0; Grupa 2 (Blaj) / Volei Alba Blaj - Dinamo București 3-0, Dinamo București - CSM Lugoj 2-3, Volei Alba Blaj - CSM Lugoj 3-1; Grupa 3 (Medgidia) / CS Medgidia - Medicina Tg.-Mureș 3-0, Medicina Târgu-Mureș - Știința Bacău 1-3, CS Medgidia - Știința Bacău 3-0; Grupa 4 (Pitești) / FC Argeș - Rapid București 2-3, Rapid București - CSU Galați 2-3, FC Argeș - CSU Galați 0-3. În urma turneului desfășurat între 22-24 ianuarie, liderul clasamentului este CSM Târgoviște, cu 38 puncte, fiind și singura neînvinsă după 13 jocuri. CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș ocupă ultimul loc în clasament cu 6 puncte (setaveraj 11:36, punctaveraj 698:1.100). Turneul 2 al returului va avea loc între 5-7 februarie.

 

PRIMA VICTORIE, DUPĂ UN AN, OBȚINUTĂ DE MARIUS COPIL, AJUNS PE LOCUL 216 ATP

Marius Copil, locul 216 ATP și cap de serie numărul 2, l-a învins, duminică, pe italianul Stefano Napolitano, locul 279 ATP, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-3, în primul tur al calificărilor turneului challenger de la Quimper (Franța), cu premii totale în valoare de 88.520 de euro. Copil s-a impus după un meci de două ore și nouă minute și a obținut, astfel, prima victorie după un an. Acest succes îi aduce românului un premiu de 440 de euro și un punct ATP. El va evolua pentru un loc pe tabloul principal cu francezul Tristan Lamasine, locul 249 ATP. Anterior, Marius Copil a câștigat ultimul meci în ianuarie 2020, când s-a impus cu scorul de 3-6, 7-6 (1), 7-6 (8), în fața taiwanezului Tung-Lin Wu, primul tur al calificărilor Australian Open.

 

VÂLCENCELE, SPULBERATE DE RUSOAICE ÎN CHAMPIONS LEAGUE, LA ACEEAȘI DIFERENȚĂ CA ÎN TUR

SCM Râmnicu Vâlcea n-a mai reușit să păstreze forma bună din ultimele două meciuri, pe care le-a câștigat. CSKA Moscova a fost o adversară mult prea valoroasă în grupa B din Champions League. Vâlcencele au fost conduse prin Dimitreva, care a marcat primul gol al meciului, în timp ce Gonzalez a avut prima reușită pentru SCM. Până la pauză, s-au făcut 8 goluri diferență, prin reușita lui Vedekhina. Aardahl a dat semne că SCM Râmnicu Vâlcea poate reveni pe tabelă, însă s-a dovedit o misiune imposibilă. Sudakova și aceeași Vedekhina au fost în mare formă, iar la un moment dat diferența pe tabelă era de 12 goluri. În cele din urmă, SCM Râmnicu Vâlcea - CSKA Moscova s-a terminat 24-34, cu aceeași diferență ca în tur (20-30). După acest rezultat, SCM Râmnicu Vâlcea a ieșit din locurile care asigură calificarea pentru playoff-ul care poate duce în sferturile de finală. Oltencele sunt pe 7, în condițiile în care primele 6 clasate în grupă merg mai departe. Dortmund a de-pășit SCM-ul, la egalitate de puncte.

 

O LEGENDĂ A ROȘ-ALBAȘTRILOR A GĂSIT SOLUȚIA PENTRU REZOLVAREA CONFLICTULUI DINTRE FCSB

ȘI CSA STEAUA

Iosif Rotariu (58 de ani), fost fotbalist cu peste 100 de meciuri pentru Steaua, consideră că disputa dintre FCSB și CSA ar trebui rezolvată pe teren, nu în fața judecătorilor. Fostul internațional a îmbrăcat în două perioade tricoul celor de la Steaua, 1986-1990 și 1998-1999, și a adunat 114 meciuri, 32 de goluri și șapte trofee cu formația din Ghencea. Unul dintre cei mai reprezentativi foști jucători ai roș-albaștrilor, Iosif Rotariu este de părere că atât FCSB, cât și CSA au loc în Liga 1, iar duelul dintre cele două echipe ar trebui să se decidă pe teren, nu la tribunal. “Cam cum ar fi FCU Craiova cu CSU Craiova. Vreau să văd, să joace în Liga 1 amândouă. Îmi doresc să promoveze CSA, ca orice stelist, în Liga 1, și să joace pe stadionul din Ghencea. Oricare din cele două ar putea veni în Ghencea, pentru că a fost considerat un templu al fotbalului românesc. La națională jucam acolo, am câștigat campionate, s-a ajuns în Cupa Campionilor, s-a ajuns în semifinale, finală și la națională, cât am fost jucător, am jucat numai în Ghencea. Eu cred că la fiecare meci stadionul ar fi plin”, a declarat Iosif Rotariu, citat de spotmedia.ro. După prima parte a sezonului, CSA Steaua conduce Seria IV din Liga 3, cu 26 de puncte, și este urmată la doar două puncte de FCSB 2. De partea cealaltă, echipa patronată de Gigi Becali este pe prima poziție în Liga 1, cu 41 de puncte, cu patru mai mult decât ocupanta locului secund, CFR Cluj, care va juca luni la Hermannstadt, în încheierea rundei a 18-a. Poli Timișoara, Steaua, Galatasaray, Bakirköyspor, CFR Timișoara, OFK Kikinda, FC Extensiv Craiova și FC Bihor Oradea sunt echipele din cariera lui Iosif Rotariu. 25 de selecții și un gol a adunat fostul mijlocaș pentru naționala României. 9 trofee are în palmares Rotariu.

 

STRATEGIA ALEASĂ DE SIMONA HALEP, ÎNAINTE DE AUSTRALIAN OPEN 2021

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) abia așteaptă să joace primul turneu din 2021. În cadrul emisiunii Așii Tenisului, Artemon Apostu-Efremov a dezvăluit detalii din carantina de la Adelaide. Simona este încântată de turneele organizate înainte de Australian Open. “Este o idee foarte bună”, a spus Efremov. Simona Halep a intrat în a doua săptămână de carantină la Adelaide. Alături de echipa ei și de Irina Begu, sportiva din Constanța trage tare pentru primele turnee din 2021. “Avem condiții foarte bune, cei din Adelaide și-au dat silința. Sunt reguli stricte de securitate. Avem balcon, suntem într-un aparthotel, comparativ cu Melbourne, unde stau în camere de hotel. Din punctul de vedere al timpului de antrenament, este același. Nu ne-am antrenat niciodată mai mult”, a spus Efremov. Simona nu a mai evoluat în circuitul WTA din luna octombrie 2020, dar așteptarea e aproape de final. Halep se pregătește pentru turneul din startul lunii februarie, de la Melbourne: “Atmosfera e bună, au fost 7 zile pline fără pauză. Încercăm să profităm de fiecare moment pe care-l avem pentru a ne pregăti. E important să aibă meciuri înainte de un Grand Slam și e o idee foarte bună că aceste turnee există și calendarul a fost făcut în această manieră”, a mai spus Artemon Apostu-Efremov, la Așii Tenisului. În perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2021, în Victoria Park, sunt organizate două competiții WTA 500, la care vor evolua 5 jucătoare din România. Cele două întreceri WTA din startul lunii februarie vor fi transmise în direct pe canalele Digi Sport.

 

Lasă un comentariu