ÎN PUTEREA TRADIȚIEI, ÎN JURUL LUI MIHAI VITEAZUL!

Distribuie pe:

24 IANUARIE 2020, LA SFÂNTU-GHEORGHE

De Ziua Unirii Principatelor Române, la inițiativa Asociației Calea Neamului, s-au unit în centrul țării, la Covasna, cele mai vechi datini din Moldova și Țara Românească: Jocul Ursului și Călușul Oltenesc. Libertatea de a fi Român nu se negociază. O delegație a asociației și subsemnatul am depus o coroană de flori la picioarele Voievodului Mihai Viteazu din centrul orașului. Alături de noi au fost și câțiva români minunați din Sfântu-Gheorghe, cinste lor!

*

24 IANUARIE 2020, LA COVASNA

Prezent la întrunirea anuală a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, am rămas deocamdată pe funcția de vicepreședinte din partea județului Covasna. Despre noul președinte al Forumului și discuțiile purtate, interesante și cu șanse de finalizare în realitate, vor relata ,,Mesagerul de Covasna”, ,,Condeiul Ardelean”, ,,Informația Harghitei” și ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, profesioniști ai jurnalismului românesc din cele trei județe.

*

Tradiția nu se reduce doar un costum național, “popular”, cum este numit impropriu, ci înseamnă credință, cultură, istorie, datini. Ea este rânduirea Neamului, iar această rânduire s-a clădit, de-a lungul mileniilor, în jurul apărării identității etnice, cu tot ce presupune ea. Tradiția înseamnă, pornind de la această realitate ce a străbătut toate generațiile istorice, luptă. Lupta pentru Libertatea de a fi român, de a ne rândui noi înșine soarta noastră, de a ne apăra ,,sărăcia, și nevoile, și neamul”, așa cum spunea Mihai Eminescu, expresie greu de înțeles la prima vedere, cu o semnificație profundă.

Pentru a rămâne în Tradiție, trebuie, așadar, să ducem această luptă în prezent, împotrivindu-ne atât agresiunilor pe care le-am simțit până acum, și care se perpetuează și în vremurile noastre, cât și celor noi, care se exercită asupra libertății noastre. De aceea, susțin orice demers al societății civile împotriva restricțiilor aberante actuale, de aceea susțin inclusiv orice demers împotriva vaccinării obligatorii sau a limitării de libertăți pentru oamenii care nu doresc să se vaccineze.

Pe 1 februarie, la București, se va face un marș ce va porni din Piața Universității (ora 12) și se va termina la Guvern. Această manifestare este un semnal transmis către factorii de decizie din această țară împotriva constrângerilor ce se exercită deja sau care se vor produce în viitor, asupra oamenilor care refuză acest act. Este dreptul nostru constituțional de a alege, fără niciun fel de presiune, este dreptul nostru de a ne exercita libertatea. Este de datoria conducerii politice a statului să oprească presiunile asupra românilor, presiuni care vin din partea patronilor unor entități economice private sau din partea conducerilor instituțiilor publice, datorie ce provine din respectarea Constituției României.

Rămânem în Tradiție, adică în luptă!

Lasă un comentariu