SPORTIVII JAGUAR ACADEMY MUREȘ, PE PODIUM LA BRAȘOV

Distribuie pe:

În data de 24 ianuarie 2021, Familia de suflet Jaguar Academy Mureș a participat la “Cupa României de Autoapărare”. La acest eveniment au luat startul sute de sportivi din toată țara. Municipiul Târgu-Mureș a fost reprezentat de 11 sportivi și un antrenor care au obținut următoarele rezultate: un titlu de ,,Cel mai tehnic sportiv feminin al competiției” prin Chirteș Lorena Teodora; 4 titluri de campioni și 6 titluri de vicecampioni, după cum urmează - Locul I - Bartos Camelia Aniko; Chirteș Lorena Teodora; Gherman Brianna Alessia; Lazăr Andreea Alice - Locul II - Achim Ayana Maria; Barciuc Clara Maria; Gaman Eliza Elena; Matei Antonia Anamaria; Șaiu Andrei; Ștef Victor Ovidiu; Saiu Alexandru. Antrenoarea Alecsandra Matei transmite sincere felicitări organizatorilor, pentru eveniment, și sportivilor mureșeni pentru rezultatele obținute și pentru seriozitatea de care au dat dovadă în pregătirea pentru această competiție. Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat. Așteptăm iubitorii de sport în familia noastră. Telefon - 0755/30.41.56.

 

SIMONA HALEP VA DISPUTA PRIMUL MECI DIN 2021 ÎMPOTRIVA LIDERULUI WTA!

Simona Halep, locul 2 WTA, va disputa primul ei meci din 2021 împotriva liderului WTA, australianca Ashleigh Barty. Partida va avea loc, vineri, în cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide. Partidele au loc cu spectatori în tribune, respecându-se regulile de distanțare puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus. După acest turneu, jucătorii și jucătoarele vor pleca la Melbourne, unde vor participa la turneele dinaintea Australian Open.

 

PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI

În colaborare cu deținătorii de drepturi a fost stabilită programarea meciurilor din optimile de finală ale Cupei României, ediția 2020-2021. Partidele vor fi transmise în direct la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport. Marți, 9 februarie / Dunărea Călărași - Turris-Oltul Turnu Măgurele, ora 17.45, FC Petrolul Ploiești - CSM Politehnica Iași, ora 20.30. Miercuri, 10 februarie / AFC Farul Constanța - Chindia Târgoviște, ora 14.30, Universitatea Cluj - UTA Arad, ora 17:15, Dinamo - FCSB, ora 20.30. Joi, 11 februarie / Viitorul Pandurii - Gaz Metan Mediaș, ora 15.00, ASU Politehnica Timișoara - AFC Astra, ora 17:45, FC Botoșani - Universitatea Craiova, ora 20.30.

 

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL: QATAR A PRINS SFERTURILE DE FINALĂ!

Campionatul mondial de handbal și-a definitivat, luni, țintarul sferturilor de finală. Argentina avea nevoie de cel puțin o remiză în duelul cu Qatar pentru a obține ultimul loc de pe tablou. Calculele i-au fost date însă pe cap la finalul unui meci pe care l-au avut în mână. Argentinienii au avut șapte goluri avans în prima repriză, dar Qatar a revenit incredibil și a trecut la conducere într-un final incendiar de meci. Argentina a ratat în ultima secundă golul egalizator și a pierdut cu 25 la 26. De victoria Qatarului putea profita Croația, care avea nevoie de o victorie în fața unei echipe a Danemarcei, care avea asigurat primul loc în grupă. După o primă repriză echilibrată, nordicii s-au descătușat în partea a doua și s-au impus la 12 goluri diferență, 38 la 26. Qatar a prins astfel locul al doilea și va înfrunta Suedia în sferturi, în timp ce Danemarca va juca împotriva țării gazdă, Egipt. Deja calificate în sferturi, Spania și Ungaria s-au înfruntat pentru primul loc în grupa A. Ibericii au avut o primă repriză de vis, iar la cabine au intrat cu șapte goluri avantaj. Campioana europeană a continuat să se distanțeze în partea a doua și s-a dus chiar la 12 goluri. Abia atunci a ridicat piciorul de pe accelerație. În final, Spania s-a impus cu 36 la 28 și a obținut prima poziție în grupă. În sferturi, ibericii vor da piept cu deținătoarea trofeului, Norvegia, în timp ce maghiarii vor înfrunta campioana mondială din 2017, Franța. Sferturile de finală sunt programate miercuri, 27 ianuarie, la Cairo și Alexandria, după cum urmează: Danemarca - Egipt (de la ora 18.30, la “Stadium Indoor Halls Complex” din Cairo), Franța - Ungaria (de la ora 21.30, tot la “Stadium Indoor Halls Complex” din Cairo), Spania - Norvegia (de la ora 21.30, la “New Capital Sports Hall” din Cairo) și Suedia - Qatar (începând cu ora 21.30, la Sala Sporturilor “Borg el Arab” din Alexandria). Semifinalele vor avea loc vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.30, iar finala celei de-a 27-a ediții se va disputa duminică, 31 ianuarie, de la ora 18.30, la Cairo.

 

ROMÂNIA - CROAȚIA, ÎN PRIMUL MECI AL TURNEULUI PREOLIMPIC DE POLO, DE LA ROTTERDAM

Naționala de polo a României va debuta la turneul preolimpic în 14 februarie, cu Croația, campioană olimpică în 2012 și vicecampioană olimpică în 2016. Turneul preolimpic va avea loc la Rotterdam, între 14-21 februarie, și doar primele trei clasate vor obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La turneul preolimpic de la Rotterdam vor participa 12 echipe, împărțite în două grupe, astfel: Grupa A - Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia; Grupa B - Croația, Germania, Rusia, România, Olanda, Franța. Potrivit FINA, programul meciurilor în grupa B este următorul: 14 februarie - Olanda - Germania, Croația - România, Franța - Rusia; 15 februarie - România - Rusia, Germania - Franța, Croația - Olanda; 16 februarie - Rusia - Germania, Olanda - România, Franța - Croația; 17 februarie - România - Germania, Croația - Rusia, Olanda - Franța; 18 februarie - Franța - România, Rusia - Olanda și Croația - Germania. Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca încrucișat în sferturile de finală, programate în 19 februarie, iar o zi mai târziu vor avea loc semifinalele și meciurile pentru clasarea pe locurile 5-8. În 21 februarie, ultima zi a turneului, vor avea loc finalele și partidele pentru clasarea finală pe locurile 5-6 și 7-8. La Jocurile Olimpice se vor califica primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud și Japonia.

 

CSM BUCUREȘTI - BIETIGHEIM, AMÂNAT!

Meciul dintre CSM București și Bietigheim, programat sâmbătă de la ora 17.00, pe Digi Sport 2, a fost amânat, după ce bucureștencele nu au disputat nici partida cu Rostov. Bietigheim nu va face deplasarea în România, din cauza cazurilor numeroase de COVID de la echipa germană. Nemțoaicele vor sta în carantină timp de zece zile, după ce vineri ar fi trebuit să dispute și meciul cu Vipers, amânat din același motiv. Astfel, CSM București va rămâne cu două restanțe în EHF Champions League. Este foarte probabil ca jucătoarele de la Bietingheim să se fi infectat în deplasarea de la Rostov-Don, de pe 16 ianuarie. Cu trei înfrângeri consecutive, CSM București este pe locul patru în Liga Campionilor, cu 11 puncte, iar Bietingheim este ultima în Grupa A, cu trei puncte și o singură victorie în zece partide.

Rusoaicele de la Rostov-Don conduc grupa cu 15 puncte. Pentru CSM București urmează meciul cu Bistrița din Liga națională, programat pe 27 ianuarie.

 

Lasă un comentariu