SPECTACOL PREMIERĂ ,,LA CASA DE GOSPODARI”

Distribuie pe:

Astăzi, 28 ianuarie, de la ora 19, în Sala Ansamblului Mureșul din Târgu-Mureș, se desfășoară specacolul premieră ,,La casa de gospodari”. Soliști vocali: Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop. Aranjament orchestral: dirijor Zoli Bambo, coregraf - Florin Cerghedi, director - Attila Csaba Barabasi, director adjunct - Teodor Țogorean.

,,E timp de joacă și de joc, de lume adunată laolaltă, să sporească binele, ca vara albinele! Petrecem lună după lună din timpul ancestral și oferim energia bună a Soarelui ce stă să își piardă vitalitatea. Prin ritualuri știute doar de cei ce le practică, prin incantații și strigături în joc, prin vorbe și orații, Stăpânul Soare primește un suflu nou pentru o viață, pentru un nou an. Se leagă gândurile deodată și se leagă omul cu voia Cerului și în semn de prețuire se pun stavile uitării prin joc și voie bună. La casa de gospodari, rânduiala cerului e transpusă prin jocuri ce tind să lege gândurile între ele, prin poveștile atât de încărcate de semnificații, în această perioadă în care noaptea tinde să devină stăpână.

Se face lumină prin forța fiecărui participant, se scutură pământul de joc și voie bună, iar toate acestea dau viață unei lumi ce soarbe din creația sa”, spunea Mihai Nașca. (B.O.)

Lasă un comentariu