ÎN COMUNA MUREȘEANĂ GĂNEȘTI, TOATE STRĂZILE SUNT ASFALTATE!

Distribuie pe:

Primăria comunei Gănești, care cuprinde satele Gănești, Seuca și Păucișoara, a asfaltat toate străzile în cadrul unor programe cu finanțare europeană și națională, derulate începând din anul 2016 până în 2020, și astfel se numără printre puținele localități rurale din țară care oferă acest confort cetățenilor.

Primarul comunei, Balog Elemer, care a câștigat în luna septembrie cel de-al treilea mandat, cu peste 90% din voturi, a arătat că investițiile totale finalizate în comună, în perioada 2016-2020, se ridică la peste 19,8 milioane de lei, iar în urma proiectelor aflate în implementare sau în faza de studii, valoarea totală va fi de peste 40 de milioane de lei.

“Avem 3.611 locuitori, media de vârstă 48-52 de ani. Nu stăm nici binișor, dar nici rău și, pentru mine, de când sunt primarul comunei, a fost important să ridic nivelul de trai în mediul rural, să țin copiii în comună să nu plece în altă parte. În ultimii ani am reușit, cred că este foarte benefic, să ai apă potabilă în toată comuna, canalizare în două din cele trei sate aparținătoare, urmează și Păucișoara, unde este deja introdusă apa potabilă. Suntem printre puținele comune din țară în care comunitatea poate circula pe fiecare stradă asfaltată (...) Valoarea totală a investițiilor, în perioada 2016-2020, mă refer la investiții totale finalizate, este de 19,8 milioane de lei. La acestea se va mai adăuga proiectul de modernizare a școlii, pentru care contractul de finanțare a fost deja semnat, în valoare de 7,1 milioane lei, și cel precum și modernizarea căminelor culturale din Seuca și Gănești, în valoare de 2,3 milioane lei plus, proiectele care urmează”, a declarat Balog Elemer.

Administrația publică locală are un plan ambițios de menținere a tinerilor și a copiilor în comună și a pregătit o serie de proiecte de construire a unei baze sportive, de dotare a elevilor și profesorilor cu laptopuri și tablete, precum și de modernizare și extindere a școlii: “Este foarte important ca un primar să facă, cu plăcere, ceea ce face, în fiecare zi. Preocuparea noastră este de a menține tânăra generație acasă. Am inaugurat astfel o grădiniță cu program prelungit, la standard europene, cu program de la ora 7.00 la 17.00. Până vin părinții de la muncă, copiii sunt în siguranță. Până nu am avut această grădiniță nouă, aveam 35-40 de copii, acum avem peste 60 de copii și deja am discutat cu directorul să construim încă o sală, fiindcă avem tot mai mulți copii. Deja vin copii și din satele vecine, fiindcă asigurăm absolut toate condițiile. Pentru modernizarea școlii am semnat deja contractul de finanțare de 7,1 milioane de lei, pe fonduri europene, chiar înainte de Crăciun. Undeva în mai-iunie vom începe lucrările și vom avea încă 17 săli de clasă, cu laboratoare de limbi străine, informatică, biologie, chimie și fizică. Elevii vor beneficia și de un alt proiect, dotarea cu tablete (240 de bucăți). Fiecare copil va primi, sper, până la sfârșitul lui februarie. Fiecare profesor și învățător va avea câte un laptop. Cu siguranță nu vom ieși din pandemie de pe o zi pe alta, dar așa vom ști că vor putea ține legătura cu copiii online, prin tablete și laptopuri, și sperăm ca cei mici să aibă posibilitatea să învețe”, a susținut Balog.

Între planurile Primăriei Gănești se mai regăsesc două proiecte, aflate în faza de studiu de fezabilitate, pentru construirea sediului nou al administrației și construirea unui drum comunal pe ruta Păucișoara-Ogra, pentru a face legătura cu E 60: “Pe acest drum comunal, cei de pe Târnava Mică vor putea ajunge mai repede la aeroport, autostradă, precum și în direcția Cluj-Napoca sau Târgu-Mureș. Mai avem un proiect acceptat de CNI pentru construirea unui bazin de înot la Gănești, care va face parte dintr-un centru sportiv, unde dorim să construim două terenuri, unul de minifotbal și unul de tenis de câmp”. (sursa - agerpres.ro)

 

Lasă un comentariu