S-A GĂSIT LEACUL CANCERULUI?

Distribuie pe:

Cercetătorii israelieni, de la Universitatea din Tel Aviv, împreună cu alți colegi din Statele Unite ale Americii, Germania, țările de Jos și Italia, citați de descopera.ro, au constatat că dezvoltarea unor medicamente personalizate va... elimina cancerul!

Concret, un număr anormal de cromozomi (o caracteristică unică a celulelor canceroase) poate fi o vulnerabilitate a acestor celule.

“În cadrul studiului nostru, am comparat dependența genetică și sensibilitatea la medicamente a celulelor normale cu cea a celulelor canceroase cu un nivel ridicat de cromozomi (aneuploide).

În urma comparației, am descoperit că aceste celule canceroase prezintă o sensibilitate mai ridicată la inhibarea punctului de control celular, care asigură separarea corectă a cromozomilor în timpul diviziunii celulare.

Mai mult de atât, am constatat că, atunci când punctul de control era perturbat în celulele cu număr normal de cromozomi, diviziunea celulară s-a oprit și, ca rezultat, cromozomii s-au separat cu succes, fără prea multe probleme.

Însă, atunci când acest mecanism a fost perturbat în celulele canceroase, diviziunea celulară a continuat, astfel rezultând numeroase modificări cromozomiale, care au compromis capacitatea celulelor de a se diviza și au provocat chiar moartea acestora.

O celulă descoperită, în urmă cu aproximativ un an, în sistemul nostru imunitar ar putea sta la baza unui tratament universal în combaterea cancerului.

Celulele descoperite pot să identifice un anumit tip de proteină, care este specific tuturor tipurilor de cancer. Practic, aceasta este noutatea!

Celulele canceroase transmit un semnal, apare o tulburare de metabolism (care este recunoscută această proteină MR1), care, la rândul ei, este recunoscută de receptorul exprimat de celula T. Acesta este mecanismul prin care este identificată celula malignă și apoi distrusă”, explică oamenii de știință.

Lasă un comentariu