COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Târgu Mureș la 28 ianuarie 2021

Azomureș anunță demararea proiectului - Creșterea eficienței energetice a motoarelor electrice de pe platforma Azomureș.

Azomureș va derula, în perioada 12 ianuarie - 15 decembrie 2021, proiectul - Creșterea eficienței energetice a motoarelor în cadrul planului Azomureș de eficiență energetică și schimbări climatice - cod SMIS: RO-ENERGY-0022, susținut printr-un grant din Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA GRANT Norway 2014-2021, în cadrul programului Innovation Norway, valoarea grantului fiind de 601.000 Euro.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea consumului de energie la o serie de motoare electrice de pe platforma de producție a îngrășămintelor (NPK, Azotat de amoniu 2, Azotat de amoniu 3 și Amoniac 3). Reducerea de energie electrică va fi de aproape 7.000 MW/an, iar amprenta de carbon se reduce semnificativ.

“Este un proiect în premieră pentru Azomureș, prin atragerea unor fonduri externe. Completează eforturile noastre de a reduce gazele cu efect de seră (GES) pentru a atinge obiectele Uniunii Europene de reducere cu 55% a GES până în 2030. Azomureș a redus deja GES cu 50 % și este pe cale să atingă obiectivul de 55% în următorii ani. E o investiție importantă pentru Târgu-Mureș, iar licitația de execuție este deschisă tuturor firmelor interesate, cu respectarea condițiilor din documentație”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

Pentru cei interesați, documentația de licitație poate fi descărcată de pe beneficiar.fonduri-ue.ro, iar ofertele se pot depune la sediul Azomureș, str. Gheorghe Doja nr. 300, Târgu-Mureș, până în data de 05.02.2021. Detalii suplimentare referitoare la documentația de licitație pot fi obținute de la coordonatorul tehnic al proiectului, ing. Cătălin Blegescu, catalin.blegescu@azomures.com / 0733.77.55.83.

 

Lasă un comentariu