CURS UNIC, LA NIVEL NAȚIONAL, PENTRU ELEVII MUREȘENI „EDUCAȚIE PENTRU SIGURANȚĂ"

Distribuie pe:

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș se alătură, și în acest an, partenerilor instituționali (Fundația Comunitară Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Mureș, Asociația Salvați Copiii - filiala Târgu Mureș, Fundația Bonus Pastor, Fundația Philothea Club) pentru implementarea proiectului ,,Educație pentru siguranță", finanțat de Consiliul Județean Mureș. Proiectul își propune reducerea criminalității și a accidentelor de circulație, în rândul tinerilor cu vârstele între 13-18 ani din județul Mureș, prin introducerea în școli a unui curriculum la decizia școlii, cu tema ,,Educație pentru siguranță" și derularea unor campanii de prevenire în domeniile educație rutieră, victimizare minori, delicvență juvenilă, dependență (drog, internet, jocuri), violență domestică, trafic de persoane (exploatare sexuală, prin muncă), bulling, cyberbulling.

Prin intermediul platformei online GOOGLE CLASSROOM, specialiștii C.P.E.C.A. Mureș au desfășurat, în cursul săptămânii trecute, un training pentru cadrele didactice din județ, care au fost instruite pentru predarea acestor teme, în școli, pentru elevi.

Cursul opțional „Educație pentru siguranță" a fost aprobat la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, urmând a fi predat, de cadrele didactice, elevilor din clasele V-VII din județul Mureș, de la toate filierele și specializările din învățământul gimnazial. Acesta este gândit ca un opțional pe un an și include un timp de 36 de ore - o oră pe săptămână, însă structura cursului permite organizarea flexibilă a timpului de învățare.

Acest curs este unic la nivel național, un program pilot de educație în domeniul siguranței, care va fi implementat în unitățile școlare din județul Mureș, prin disciplina opțională ,,Educație pentru siguranță", a precizat Ion Aleodor Roman, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.

 

Lasă un comentariu