ROMÂNIA, CLASATĂ PE LOCUL 2 ÎN CUPA MONDIALĂ DE BOB!

Distribuie pe:

Andreea Grecu a participat la 5 curse în acest sezon, iar la 3 dintre ele a terminat în primele 10 competitoare. Ea a reușit o performanță remarcabilă în proba olimpică de monobob din cadrul Cupei Mondiale. Sportiva româncă a terminat sezonul pe locul 2. Sportiva, în vârstă de 27 de ani, face parte și din echipajul de dublu feminin al României, acolo unde s-a clasat pe locul 4 la general. La dublu, Andreea Grecu le-a avut ca partenere pe Katharina Wick sau Teodora Vlad. În 6 din cele 8 curse, România s-a clasat printre primele 10. Andreea Grecu a participat atât la Jocurile Olimpice de la Sochi, din 2014, cât și la Jocurile Olimplice de la Pyeong Chang, din 2018. Cea mai bună performanță a carierei este o medalie de argint obținută la europenele de bob, din 2020. Sportiva noastră se pregătește pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

 

SIMONA HALEP ȘI-A AFLAT ADVERSARUL DIN OPTIMILE GIPPSLAND TROPHY! PRIMUL DUEL TARE AL ANULUI PENTRU ROMÂNCĂ

Simona Halep a trecut fără mari emoții de Anastasia Potapova în turul doi de la Gippsland Trophy, 6-4, 6-4, dar confruntarea din optimi se anunță mai dificilă. Sportiva din România, principala favorită a competiției de la Melbourne, va juca împotriva Laurei Siegemund, jucătoarea germană, clasată pe 51 în ierarhia WTA, care a trecut în minimum de seturi, 6-2, 6-2, de reprezentanta țării gazdă Destanee Aiava. Confruntarea din optimile Gippsland Trophy va consemna al treilea meci direct dintre Simona Halep și Laura Siegemund, iar jucătoarea din Germania are avantaj la acest capitol. Primul joc direct a avut loc în 2016, la Stuttgart, unde Siegemund s-a impus în două seturi, 6-1, 6-2, așa cum s-a întâmplat și anul următor, tot pe zgura din Germania, scor 6-4, 7-5. Cea mai recentă confruntare directă a fost în 2017, de asemenea pe zgură, dar la Roma, în 2017, unde Simona Halep a învins-o pe Laura Siegemund cu un dublu 6-4, 6-4. Partida din optimile competiției de la Melbourne, care este transmisă de Digi Sport, se va disputa cel mai probabil miercuri, la o oră ce urmează a fi stabilită de organizatori.

 

CS ELECTROMUREȘ ROMGAZ TÂRGU-MUREȘ, VICTORIE CU RAPID ÎN DEBUTUL CAMPIONATUL NAȚIONAL LA POPICE

După mai multe amânări, datorate pandemiei de COVID-19, sâmbătă a început, în cele din urmă, Campionatul Național pe echipe la popice, rezervat senioarelor. CS Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a avut ca adversară, pe teren propriu, pe Rapid București, echipă în fața căreia s-a impus cu 3.255-3.006 popice doborâte. Irina Ciobanu, de la CS Electromureș Romgaz, a reușit cel mai bun rezultat individual al partidei, 571 popice doborâte. Pentru gruparea mureșeană au mai evoluat: Duka Tilda/Alexandra Bordianu 563 p.d. (281, respectiv 282), Budoi Noemi 541 p.d., Seres Bernadette 533 p.d., Szabo Julia 532 p.d. și Fekete Reka 515 p.d. Rezervă a fost Vita Anita. De la formația oaspete, cel mai bun rezultat individual l-a avut Luminița Dogaru, 526 popice doborâte. Pentru fetele de la CS Electromureș Romgaz urmează finala Cupei României la senioare, programată la 7 februarie, la Cluj-Napoca.

 

DENNIS MAN, DEJA CRITICAT? EU AM CERUT JUCĂTORI GATA SĂ INTRE, NU AM FOST ASCULTAT!”

Dennis Man a debutat în Serie A într-un meci pierdut de echipa sa - Parma a cedat cu 0-2 la Napoli, în etapa cu numărul 20. Atacantul adus pentru 13 milioane de euro a intrat pentru ultimele 10 minute ale partidei de pe stadionul Diego Maradona și

s-a remarcat doar cu o pasă de efect. A fost o partidă cenușie a grupării emiliane care se află pe penultimul loc din campionatul Italiei, iar antrenorul Parmei a dat vina pe campania de transferuri. “Eu m-am întors la echipă din motive sentimentale, aici este a doua mea casă. Apoi, am cerut garanții că se vor aduce întăriri. Eu am dorit jucători deja pregătiți să intre, nu este o întâmplare locul din clasament. Serie A este un campionat dificil, e clar că am nevoie de jucători gata să fie pe teren, așa mă înțelesesem cu conducerea. Eu am spus pe cine vreau, dar nu întotdeauna sunt ascultate doleanțele antrenorului. Am un singur atacant, pe Cornelius, de aceea nu reușim să înscriem goluri”, a declarat Roberto D'Aversa după meci.

Transferul lui Dennis Man, ridicat în slăvi la Parma! Mai bun decât Robben. Va fi peste Mutu”

Ultrașii i-au mulțumit miliardarului american Kyle Krause, cel care a negociat personal cu Gigi Becali termenii acordului.

Cert este că fanii lui Parma au mare încredere în potențialul lui Man. “O să fie mai bun decât Robben, l-am văzut în Liga 1!”, a spus unul dintre fani. Este limpede faptul că în comunitatea suporterilor, fostul atacant de la FCSB este privit cu foarte mult entuziasm. “Nu v-ați înșelat cu transferul. Va deveni mai mare decât Mutu, veți vedea”, este un alt mesaj, dintre mult mai multe scrise pe aceeași idee. “Dennis Man este achiziția perfectă care să o ajute pe Parma să înscrie mai multe goluri. Este un jucător foarte versatil și complet. Aducerea unui nou român este un plus, iar el deja are 17 goluri înscrise în acest sezon. A fost excelent și pentru echipa națională”, a transmis și un alt fan al Parmei.

 

CUPA ROMÂNIEI LA BASCHET FEMININ

Turneul Final al Cupa României la baschet feminin (Final Four) este programat în zilele de 20 și 21 februarie și va fi găzduit de Sala Polivalentă din Satu Mare, potrivit anunțului de joi, 28 ianuarie, al Federației Române de Baschet. La competiție s-a calificat direct gruparea covăsneană ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, deținătoarea trofeului. Alte două semifinaliste sunt CSM Satu Mare și Universitatea Cluj, care au câștigat turneele preliminare din 2-4 noiembrie 2020, desfășurate la Satu Mare (grupa A) și la Arena de Baschet din București (grupa B). Cea de-a patra semifinalistă, Agronomia București, s-a decis prin tragere la sorți (în 11 noiembrie), operațiune la care au participat ocupantele locului secund în grupele preliminare: Agronomia și, respectiv, FCC Baschet Arad. Semifinalele de sâmbătă, 20 februarie, sunt: Agronomia București - Universitatea Cluj și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSM Satu Mare. Învingătoarele se vor bate pentru trofeu, în finala de duminică, 21 februarie.

 

SEMINAR DE SUCCES LA TÂRGU-MUREȘ

În perioada 29-31 ianuarie 2021, sala Jaguar Academy Mureș și Municipiul Târgu-Mureș au fost gazda 2nd Jaguar Winter Seminar seria 1. Au învățat și sau antrenat următorii sportivi: Achim Ayana Maria, Barciuc Clara Maria, Boroș Dan Alexandru, Boroș Rail Gabriel, Chirteș Lorena Teodora, Costin David Alexandru, Gherman Brianna  Alessia, Lazăr Andreea Alice, Matei Antonia Anamaria, Naidin Enrique, Popovici Katia, Saiu Andrei, Saiu Alexandru, Ștef Victor Ovidiu, Ștef Sergiu Ioan, Vasu Ianis. Sportivii au fost coordonați de directorul tehnic al Federației Române de Taekwon-do ITF Master Mureșan Alexandru - 7 DAN. Antrenoarea Alecsandra Matei transmite pe această cale mulțumiri pentru căldura și devotamentul cu care a predat aceste tehnici și îi felicită pe toți sportivii pentru implicare. Toți iubitorii sportului sunt așteptați în marea familie de suflet Jaguar Academy Mureș. Informați și înscrieri la telefon 0746-61.53.77.

 

PREȘEDINTELE FIFA, GIANNI INFANTINO, ANUNȚ SURPRINZĂTOR PRIVIND VACCINAREA FOTBALIȘTILOR: NU SUNT PRIORITARI”

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a exclus, luni, posibilitatea de a cere ca fotbaliștii profesioniști să aibă prioritate la vaccinarea anti-covid-19, pentru a facilita astfel desfășurarea competiților. “În ceea ce privește vaccinarea, prioritare sunt persoanele cu risc și cele din sistemul medical. Fotbaliștii nu sunt prioritari. Este posibil să le recomandăm vaccinarea la un moment dat, dar totul se va face respectând ordinea de distribuire a vaccinurilor”, a declarat Infantino, invitat la conferința de presă săptămânală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Șeful FIFA este optimist că la următoarea Cupă Mondială, din 2022, din Qatar, stadioanele vor fi pline. “Trebuie ca până atunci să eradicăm pandemia de Covid-19. Dacă nu va fi așa, atunci cred că vom avea o problemă mai gravă decât Cupa Mondială”, a mai spus el.

Lasă un comentariu