ÎNMORMÂNTĂRI SIMULATE, ÎN SPERANȚA UNUI NOU ÎNCEPUT!

Distribuie pe:

În templul Wat Bangna Nai, din capitala thailandeză Bangkok, în fiecare zi, peste o sută de persoane aleg să participe la înmormântări simulate, ceremonia constând în așezarea persoanei în sicriu, cu flori în mâini și cu un cearceaf tras deasupra lor, în timp ce călugării cântă.

“Viața grea din timpul pandemiei a făcut ca ritualul să capete o importanță și mai mare. Oamenii speră că această ceremonie le va îmbunătăți starea materială sau că le va oferi un nou început.

Prakru Prapath Waranukij, unul dintre călugării care susțin ceremonia, a declarat că, în pofida faptului că ritualul a primit unele critici online, după părerea sa este important ca lumea să mediteze la moarte, ceea ce le reamintește oamenilor că într-o zi vom muri, de aceea trebuie să fim atenți la modul în care ne trăim viața”, relatează agenția Reuters, citată de DiGi24.

Iată ce au declarat doi dintre participanți, conform sursei citate.

“Trebuie să recunosc că sunt stresat zilele acestea pentru că am un venit mai mic din cauza pandemiei și sunt sigur că toată lumea de aici simte la fel. După ceremonie, am simțit că renasc, am revenit la viață și am devenit o persoană nouă”, a declarat Nutsarang Sihard, proprietarul în vârstă de 52 de ani al unui stand cu mâncare.

Chonlathit Nimimenwai, în vârstă de 23 de ani, a declarat că a participat la ceremonie deoarece o ghicitoare i-a spus că viața ei era în pericol și că de atunci s-a simțit foarte stresată. După ritual, a afirmat că este din nou încrezătoare, că a redevenit optimistă și că are poftă de viață, scăpând de frica de moarte care o copleșea. (L.P.)

Lasă un comentariu