DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGU-MUREȘ ÎNTOCMEȘTE LISTELE CU PERSOANELE IMOBILIZATE SAU NEDEPLASABILE, CARE VOR FI VACCINATE ÎN ETAPA A II-A A STRATEGIEI DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19 CU AJUTORUL ECHIPELOR DE VACCINARE MOBILE

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș aduce în atenția persoanelor imobilizate sau nedeplasabile de pe raza municipiului Târgu-Mureș faptul că se întocmesc liste cu persoanele de la domiciliu aflate în această situație și care doresc să fie vaccinate, împreună cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor colabora activ cu Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș, iar listele întocmite vor fi transmise cu celeritate nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), respectiv Direcția de Sănătate Publică Mureș în vederea demarării procesului de vaccinare.

Nucleul de coordonare va stabili traseele, logistica și personalul necesare pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât și membrii de familie care locuiesc în aceeași gospodărie, prin următoarele modalități stabilite în funcție de disponibilitatea existentă la nivelul fiecărui județ:

* prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe;

* prin solicitarea echipajelor de consultații la domiciliu ale serviciilor de ambulanță, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacității operative.

Modelul de cerere pe propria răspundere și formularul de accept pe bază de consimțământ în cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 se pot consulta în atașament. De asemenea, sunt disponibile pe pagina de internet a Primăriei municipiului

Târgu-Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Social.

Totodată, actele mai sus enumerate pot fi descărcate, completate și trimise și pe adresa de e-mail registratura.das@tirgumures.ro, cu mențiunea “Persoană imobilizată/nedeplasabilă”. Informații suplimentare se pot obține și la numărul de telefon: 0365/43.08.59.

De asemenea, continuăm înscrierea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, dar și a celor cu boli cronice, urmând ca programarea în vederea administrării vaccinului anti-Covid 19 să se realizeze în momentul în care apar noi locuri disponibile.

Lasă un comentariu