PREOTUL CARE A BOTEZAT COPILUL DECEDAT LA SUCEAVA – SUSPENDAT DE LA SLUJIRE PE PARCURSUL ANCHETEI

Distribuie pe:

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfășoară, a declarat, marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

El a precizat că orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, unde se desfășoară ancheta.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunța luni că va stabili circumstanțele în cazul bebelușului care a decedat după botez, precizând că a luat deja legătura cu preotul care a oficiat slujba și cu persoanele prezente la ritual. Sursa citată preciza că, după ce se vor stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie, se vor decide și măsurile necesare a fi impuse.

Un copil în vârstă de o lună și jumătate a decedat, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica “Sf. Constantin și Elena” din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebelușul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la fața locului, l-a resuscitat și apoi l-a transportat la spital.

 

MINORĂ DE 12 ANI, SECHESTRATĂ LA DOMICILIUL UNUI BĂRBAT DE 42 DE ANI, ÎN URMA UNOR DISCUȚII PE O REȚEA DE SOCIALIZARE

O minoră de 12 ani a fost depistată în locuința unui bărbat de 42 de ani, din Sectorul 4, după ce o rudă a fetei a sesizat, luni, dispariția acesteia.

“Având în vedere contextul, Poliția Sectorului 5 - Serviciul Investigații Criminale s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Au fost audiate mai multe persoane, fiind identificat și depistat bărbatul în locuința căruia a fost găsită minora de 12 ani”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției municipiului București (DGPMB), transmis, marți, AGERPRES.

Din primele date a rezultat că între bărbatul de 42 de ani și minoră au existat discuții anterioare, pe o rețea de socializare, iar aceasta ar fi avut mai multe convorbiri cu persoane din anturaj și familie.

“Pentru lămurirea tuturor aspectelor și clarificarea situației de fapt, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe, urmând ca activitățile procesual penale să fie continuate pe parcursul zilei”, arată sursa citată.

Minora a fost audiată în prezența familiei, avocatului și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

BĂRBAT DE 46 DE ANI, ARESTAT PREVENTIV PENTRU TREI CAZURI DE VIOL ȘI TENTATIVĂ DE VIOL

Un bărbat de 46 de ani este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru trei cazuri în care ar fi agresat sexual femei pe străzi din Capitală, sub amenințarea cuțitului.

Potrivit Poliției Capitalei, primul caz a avut loc pe data de 1 noiembrie 2020, în jurul orei 23.30, când polițiștii din cadrul Secției 18 au fost sesizați de către un bărbat, prin 112, cu privire la faptul că, în timp ce prietena sa se deplasa către domiciliu, în dreptul unui imobil din Sectorul 5, a fost abordată de către un bărbat necunoscut, care, sub amenințarea unui cuțit, a împins-o între autoturismele parcate și, prin violență, a agresat-o sexual.

“Ulterior, la aceeași subunitate de poliție, s-a prezentat o femeie care reclama faptul că, în data de 5 decembrie 2020, în jurul orei 21.30, în timp ce se deplasa pe o stradă din Sectorul 5, a fost agresată fizic de către o persoană necunoscută, care, sub amenințarea unui obiect tăietor, a încercat să o împingă spre un teren viran, fapt ce i-a creat o stare de temere”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției municipiului București (DGPMB) transmis marți AGERPRES.

Ambele cazuri au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

La jumătatea lunii decembrie 2020, la o altă subunitate de poliție, o femeie reclama că în ziua de 15 decembrie 2020, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în scara unui bloc din sectorul 4, un bărbat necunoscut a intrat cu ea în lift, apoi a amenințat-o cu un obiect tăietor, în încercarea de a întreține raporturi sexuale.

Potrivit sursei citate, și acest caz a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, iar din coroborarea datelor s-a conturat ipoteza că în toate situațiile ar fi vorba despre aceeași persoană. Astfel, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 46 de ani ar fi comis faptele reclamate.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, luni, iar la adresa unde locuia a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă.

“Față de bărbatul de 46 de ani a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraților”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și tentativă de viol, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

 

Lasă un comentariu