TRICOLORII U21 ȘI-AU ALES HOTELUL ȘI TERENUL DE ANTRENAMENT LA EURO 2021

Distribuie pe:

Selecționerul Adrian Mutu a definitivat programul reprezentativei de tineret, pe perioada turneului final din Ungaria și Slovenia. După un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, tricolorii vor face deplasarea în Ungaria, pe 21 martie, cu o cursă charter. Reprezentativa noastră va fi cazată la Hotelul Marriott din capitala Ungariei, un stabiliment de 5 stele, situat pe malul Dunării, aproape de centrul orașului. În perioada Campionatului European, ședințele de pregătire se vor desfășura în Complexul Sportiv Bánka Kristóf Sportközpont, situat la aproximativ 13 kilometri de hotel. Singurul antrenament, ce nu va avea loc aici, este cel oficial, din 23 martie, premergător meciului de debut, cel cu Țările de Jos. Având în vedere că România va disputa toate cele 3 partide pe Stadionul Új Bozsik, pentru a proteja suprafața de joc a acestuia, va efectua un singur antrenament, oficial aici. Stadionul este nou și va fi inaugurat cu ocazia Campionatului European. Selecționerul Adrian Mutu a decis hotelul și terenul de antrenament în urma unei vizite pe care a efectuat-o în Budapesta în luna decembrie, când a vizitat 4 hoteluri din capitala Ungariei și 3 terenuri de antrenament. Faza grupelor EURO U21 va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021. Iată programul tricolorilor: 24 martie 2021 / România - Țările de Jos, ora 22:00; 27 martie 2021 / Ungaria - România, ora 19:00; 30 martie 2021 / Germania - România, ora 19:00. Revenirea tricolorilor în țară e programată pe 31 martie.

 

RUSIA, SUSPENDATĂ DIN COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE

Rusia a fost suspendată, timp de doi ani, din competițiile internaționale, din cauza dopingului sportivilor. WADA a anunțat că nu va contesta decizia celor de la TAS, care i-au exclus pe ruși de la activitățile sportive din afara țării. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca Rusia să fie exclusă doi ani din marile competiții mondiale, între care se numără Jocurile Olimpice de la Tokyo și Cupa Mondială din 2022, relatează bbc.com. Potrivit sursei citate, inițial, Rusia fusese suspendată patru ani de Agenția Mondială Antidoping (WADA). TAS a precizat că această reducere nu trebuie privită ca “o validare” a comportamentului Rusiei. Interdicția de participare la competiții este valabilă până la 16 decembrie 2022. WADA a declarat Agenția Antidoping din Rusia neconformă, deoarece a manipulat datele de laborator predate anchetatorilor în ianuarie 2019. În ultimii ani, Rusia a fost afectată de un scandal de dopaj instituționalizat.

WADA nu face apel la decizia TAS

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat, marți, că nu va contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a exclus Rusia, timp de doar doi ani, din competițiile internaționale majore, în urma unui scandal de dopaj, informează AFP. Din cauza dopajului instituționalizat, Rusia a fost exclusă, timp de doi ani, din competițiile internaționale majore, dar sportivii ruși vor putea concura sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată suspendați pentru dopaj, a stabilit TAS, la 17 decembrie. WADA, care a dorit să sancționeze înșelăciunile repetate ale Rusiei, prin ascunderea unui sistem de dopaj instituționalizat, a cerut patru ani de suspendare și condiții drastice pentru ca sportivii ruși să poată concura sub un steag neutru. Agenția mondială a salutat totuși acest verdict, dar a precizat că este dezamăgită că nu au fost respectate toate recomandările sale. “WADA este dezamăgită de faptul că TAS nu a acceptat toate consecințele propuse de agenție, pentru o perioadă de patru ani”, se arată într-un comunicat. Dar un posibil apel la Curtea Federală Elvețiană nu ar fi făcut posibilă soluționarea fondului cazului, a explicat agenția. Măsurile impuse rușilor, care se vor încheia la 16 decembrie 2022, includ Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară și Jocurile de iarnă de la Beijing, din 2022. Acestea vor afecta în primul rând simbolurile statului rus, pemințân-du-le sportivilor să concureze sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată condamnați pentru dopaj.

 

DE CE SĂ NU JOACE FCSB PE STADIONUL STEAUA?” OPINIA LUI BELODEDICI

Miodrag Belodedici (56 de ani), fostul internațional român, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, nu vede nicio problemă ca FCSB să evolueze pe noul stadion din Ghencea. Chiar dacă FCSB și Steaua duc o luptă în justiție, pentru palmares și inclusiv comandatul CSA, Mădălin Hîncu a lăsat de înțeles că gruparea patronată de Gigi Becali nu va fi primită în Ghencea. “Belo” spune că ambele formații ar trebui să își dispute acolo meciurile pe teren propriu. “Mie mi-ar plăcea ca FCSB să joace pe Stadionul Steaua. De ce să nu joace? Se supără suporterii... acum, să joace, nu știu care sunt suporterii, că iar începem cu CSA, FCSB. Nu știu. Dacă se înțeleg să joace, să joace acolo”, a spus Miodrag Belodedici. Comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu: “Multe lucruri în țara asta se fac din bani publici, stadionul este făcut pentru MApN”. “Nu prea sunt poziții pentru a închiria stadionul altor echipe. Vedem ce se întâmplă la Terenul 5, acesta este tot timpul plin. Nu ai când să pui la dispoziție stadionul unui alt club. Pentru echipa națională, categoric vom face toate eforturile astfel încât România să joace din nou în Ghencea. Multe lucruri în țara asta se fac din bani publici. Și acest stadion s-a făcut tot la fel, dar este făcut pentru Ministerul Apărării Naționale, pe terenul Ministerului Apărării Naționale”, a spus Mădălin Hîncu.

 

A DEVENIT CELEBRU PESTE NOAPTE, IAR ACUM GIGANTUL” MVUMBI ARE OFERTE

Gauthier Mvumbi a fost atracția Campionatului Mondial de Handbal Masculin după primele sale meciuri ale congolezului. Supranumit “Gigantul”, Mvumbi nu putea trece neobservat la cei 1,95 m și 137 de kilograme. Dar el s-a remarcat și pe semicerc, prin golurile marcate, fiind ales chiar Omul Meciului la ultima sa apariție. “Gabaritul meu este o caracteristică din familie, deși am doi frați mai plăpânzi. Știu că sunt luat peste picior pentru fizicul meu, dar am o fire care nu se enervează din așa ceva, nu mă ating remarcile de acest gen”, a declarat Mvumbi într-un interviu în presa franceză. El a fost la un pas să nu devină handbalist, pentru că prefera baschetul. Poate de aceea, mesajul lui Shaquille O'Neal l-a emoționat atât de mult. “Soția mea se ocupă de social media, și mi-a zis la un moment dat: «Cred că ai primit un mesaj de la cineva important». Apoi mi-a pomenit numele lui Shaquille O'Neal. I-am spus: «Te înșeli,nu poate fi Shaquille O'Neal». A urmat o nebunie, mi-au trebuit două zile ca să citesc toate mesajele. Telefonul suna nonstop. Apoi, toată lumea mi-a spus Shaq din handbal, mi-a făcut plăcere, este incredibil să fii comparat cu el. Am fost în al nouălea cer!”, a povestit jucătorul de 25 de ani. Gauthier Mvumbi a recunoscut că popularitatea l-a ajutat să primească oferte tentante - pivotul joacă în liga a 4-a din Franța, dar este dorit de formații din Proligue și din străinătate. “Pentru mine e ceva nou, totul pare acum o afacere. Deocamdată, sunt deschis oricărei propuneri, voi decide ce voi face”, a precizat Mvumbi.

 

CRISTIANO RONALDO E URIAȘ! MARCA SUSȚINE CĂ PORTUGHEZUL A DEVENIT CEL MAI BUN MARCATOR DIN ISTORIA FOTBALULUI

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, grație dublei pe care a reușit-o în partida câștigată în deplasare de Juventus cu Inter Milano (scor 2-1), în prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei. Ronaldo a ajuns la un total de 763 de goluri marcate în meciurile oficiale, depășindu-l pe brazilianul Pele și pe ceho-austriacul Josef Bican, ambii cu câte 762 de goluri, conform cotidianului Marca. Pe 21 ianuarie, Reuters anunța că atacantul portughez a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, prin golul înscris pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli). Ronaldo l-a depășit, prin golul marcat la Reggio Emilia, pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente. În aceeași zi, Federația cehă de fotbal anunța că atacantul portughez mai are nevoie de 62 de goluri pentru a-l depăși pe Josef Bican. Federația cehă afirma că totalul lui Bican este de fapt de 821 de goluri, în urma unei revizuiri a statisticilor carierei sale.

Cristiano Ronaldo, dublă în Inter - Juventus 1-2

În meciul de marți, din Cupa Italiei, milanezii au deschis scorul în minutul 9 al partidei de pe San Siro, prin argentinianul Lautaro Martinez, însă Cristiano Ronaldo a restabilit egalitatea în urma unui penalty (26), iar apoi a marcat golul victoriei, cu zece minute înainte de pauză (35). Cu această ocazie, portarul lui Juventus, italianul Ginaluigi Buffon, a disputat cel de-al 1.100-lea său meci ca profesionist (la nivel de club și în tricoul Squadrei Azzurra). Juventus și Inter Milano se vor înfrunta în manșa secundă, la Torino, pe 9 februarie. Miercuri seara a fost programată cea de-a doua semifinală tur din Coppa Italia, între formațiile SSC Napoli și Atalanta Bergamo (returul, pe 10 februarie).

 

MICK SCHUMACHER A DEZVĂLUIT CE MESERIE AR FI ALES DACĂ NU CĂLCA PE URMELE CELEBRULUI SĂU TATĂ ÎN FORMULA 1 - MICK SCHUMACHER: AȘ FI LUCRAT LA POLIȚIA RUTIERĂ”

Acesta a răspuns la mai multe întrebări interesante, de exemplu ce meserie ar fi ales dacă nu era pilot de curse și cine este idolul lui. “Cred că aș fi lucrat la poliția rutieră, ar fi fost palpitant. Cred că aș fi avut ocazia să patrulez cu viteză maximă pe autostrăzi! Idolul meu este tata! Știu ce a realizat și învăț din asta. A fost un reper, pentru mine este încă un reper. Îl admir și ca om, nu doar ca sportiv, a fost mereu o persoană echilibrată”, a mai afirmat Mick Schumacher. Sezonul 2021 din Formula 1 va debuta în weekend-ul 26-28 martie, în Bahrain.

 

Lasă un comentariu