SOLUȚIE INEDITĂ: O MAMĂ SINGURĂ ÎȘI ANGAJEAZĂ COPIII SĂ FACĂ TREBURI CASNICE!

În loc să le dea bani de buzunar, americanca Shaketha Marion McGregor și-a creat propria companie, la care și-a angajat copiii, după ce aceștia și-au depus CV-ul și au participat la interviuri de angajare.

Să le ofere copiilor săi joburi s-a dovedit a fi o soluție eficientă, care a atras peste 216.000 de aprecieri pe Facebook, și a devenit un model și pentru alte familii.

“După ce a pierdut foarte multe lucruri într-un incediu, Shaketha a avut dificultăți să își întrețină copiii și mai ales să le cumpere lucrurile pe care aceștia și le doreau. Să fii o mamă care își crește singură cei trei copii, nu este niciodată ușor, iar în ceea ce privește partea financiară, femeia s-a lovit de numeroase dificultăți în urma incendiului care le-a distrus parțial casa.

Pentru a-i învăța pe copii valoarea banilor, Shaketha s-a gândit să creeze un mic joc. Cei trei copii ai săi Jahkeem (14 ani), Takeia (11 ani) și Serinity (7 ani) vor trebui să se angajeze pentru a primi banii de buzunar.

În postarea virală de pe Facebook, McGregor a povestit că după ce copiii au început să îi ceară telefoane noi și mai mulți bani de buzunar, le-a răspuns că ziua următoare îi așteaptă o surpriză. Cei mici au descoperit că mama lor a organizat un

adevărat târg de joburi în sufragerie, cu liste de joburi disponibile, formulare prin care pot aplica și chiar și un fond de credit numit Mom's Credit Union.

Printre posturile scoase la bătaie, s-au numărat cel de șef al Departamentului de Curățenie, supervizor la Spălarea Rufelor sau manager în Bucătărie. Copiii oricum ajutau la treburile casnice și înainte de a fi angajați, dar se certau asupra a cine și ce trebuie să facă. Acum, că aveau o descriere a jobului, această problemă era rezolvată.

Încântați de noul joc, copiii au aplicat pentru joburile create de mama lor, care a ținut și interviuri de angajare ca la carte. Interviurile au mers bine, cu excepția câtorva... sesiuni de râs.

Mezina familiei, de doar 7 ani, s-a dovedit a fi cea mai interesată, având o atitudine cât se poate de serioasă. De fapt, pentru că și-a făcut un CV impecabil și și-a dat toată silința la interviu, Serinity a obținut jobul de șef al Departamentului de Curățenie, pe care l-ar fi dorit și fratele său mai mare.

La sfârșitul primei luni, copiii au fost încântați să primească primul lor salariu. În afara faptului că îi învață pe copii disciplina și valoarea banilor, această metodă îi familiarizează și cu procesul de a aplica pentru un job”, scrie eva.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu