ELEFANȚII DE LA ZOO TÂRGU-MUREȘ AU AJUNS LA VÂRSTE RECORD

Kopacz András, directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș, a ținut o conferință de presă, joi, într-o clădire a instituției nedeschisă publicului, care poartă numele “Pavilionul Verde”. După cum a menționat, clădirea este neutilizată din lipsă de personal, chiar dacă a fost terminată de mult timp. El a adăugat că structura actuală nu este favorabilă Grădinii Zoologice. Nu există posturi suficiente și adecvate, iar instituția lucrează, preponderent, cu zilieri. Dezavantajul este că anumite sarcini rămân neterminate sau trebuie să se ocupe el, personal. Directorul adjunct a vorbit, pe scurt, despre beneficiile noii organigrame, care prevede că Grădina Zoologică se va administra împreună cu Platoul Cornești, dar nu a oferit detalii, întrucât structura organizatorică, deocamdată, este în consultare publică.

A vorbit în special despre cei doi elefanți ai instituției, Tania și Hella. Tania s-a născut în anul 1974, iar Hella în 1967, dacă calculăm bine, atunci putem vedea că Tania are 47 de ani, în timp ce Hella are 54 de ani. Ambii au supraviețuit mult mai mult decât vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani. “Putem fi mândri de ei, sunt unici și, dacă îmi permiteți să spun așa, pot fi considerați cazuri istorice la Târgu-Mureș”, a spus el.

 Referindu-se la planurile de viitor, a declarat că pe lângă extinderea efectivelor de animale, se dorește realizarea și a unor dezvoltări infrastructurale.

Multe depind de structura instituțională și de buget, dar are încredere că planurile se vor materializa, în timp, și Grădina Zoologică va fi una dintre mândriile orașului nostru și nu numai în inima lui va ocupa un loc atât de aparte, a arătat el.

În ceea ce privește numărul vizitatorilor în timp de pandemie, directorul adjunct a specificat că acesta a scăzut față de anul trecut, s-au vândut cu șaptezeci de mii de bilete mai puțin. Aceasta se datorează faptului că instituția a fost închisă timp de două luni și jumătate. De la redeschidere, numărul de vizitatori este similar celui de anul trecut.

Lasă un comentariu